400 unge til vælgermøde på Det Blå Gymnasium

12. oktober 2017 KV2017 Skrevet af: Ole Kæhler

Skal regionerne bruge ressourcer på at kræve, at virksomheder, der udfører et arbejde for regionerne, opretter et vist antal praktikpladser? Eller skal ressourcerne i stedet bruges på at få små og mellemstore virksomheder til at vokse sig store, så de har plads til at tage imod flere lærlinge?

Det var et af de dilemmaer, 400 unge fra Det Blå Gymnasium i dag debatterede med hinanden og fem regionale politikere.

Ungevalgmødet i Sønderborg er ét af de 15 møder, som Region Syddanmark holder for primært elever på erhvervsuddannelser. Formålet med de 15 møder er at motivere eleverne til at stemme ved regionsvalget 21. november, fordi undersøgelser har vist, at valgdeltagelsen blandt elever på erhvervsuddannelser i gennemsnit ligger lavt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I Ungdomsbureauet møder vi ofte erhvervsskoleelever med stor viden, gejst og diskussionslyst. Desværre siger de også, at de alt for ofte oplever, at deres problemer, drømme og idéer ikke fylder nok i den politiske debat. De føler sig magtesløse, og at deres stemme er ligegyldig – så hvorfor bruge den? Alle unges stemme er vigtig. Derfor tager vi riget rundt, for sammen med politikere og elever at motivere flere til at stemme”, siger projektchef i Ungdomsbureauet Olav Hesseldahl i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stor interesse

Interessen for de regionale ungevalgmøder har været stor fra både erhvervsuddannelsernes og politikernes side.

I Sønderborg stod fem regionale politikere onsdag klar til at gå i dialog og debat med de unge.

I løbet af det 1,5 time lange valgmøde blev elever og politikere præsenteret for fire regionale temaer – sundhed, psykiatri, uddannelse og transport. Herefter skulle de i fælleskab vælge to af temaerne, som de derefter debatterede med hinanden. Til sidst blev de præsenteret for et dilemma inden for temaet, og her skulle de debattere, hvilken valgmulighed de syntes bedst om.

Artiklen fortsætter under annoncen

På Det Blå Gymnasium faldt valget på uddannelse og transport, og der blev talt praktikpladser, sociale klausuler, uddannelsernes placering og meget andet.

Unge til stemmeboksen

Ved kommunal- og regionsvalget i 2013 havde de 22-29 årige en valgdeltagelse på 54,5 pct., hvilket er næsten 30 procentpoint lavere end de midaldrendes valgdeltagelse. Derfor er erhvervsuddannelserne valgt som primært mål for ungevalgmøderne, fordi gennemsnitsalderen for eleverne her ligger i 20’erne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er vores mål, at ungevalgmøderne vil bidrage til en højere valgdeltagelse blandt regionens unge, siger Jane Kraglund, regionsdirektør i Region Syddanmark.

 

20. maj 2024 Frivillige, Sønderborg

SINDs Folkekøkken har sat dato på åbningen

20. maj 2024 Frivillige

Torsdag den 30. maj åbnes døren til SINDs Folkekøkken i Frivillighedens Hus – og der bydes på en måltid mad til bare 20 kroner for voksne og ti kroner for børn. Det fortæller Claus og Knud fra styregruppen. Aftenens menu er: Flæskesteg med hvide hartofler og brun sovs. Hertil er der rødkål og bønner. ”Formålet […]

Læs mere...