5000 borgere i Sønderborg Kommune kan se frem til 5000 skattefrie kroner

27. april 2023 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Aftalen om inflationshjælp, der blev lavet tilbage i februar er netop blevet vedtaget i Folketinget. I inflationspakken indgår blandt flere tiltag en økonomisk støtte til modtagere af ældrecheck. Konkret betyder det, at de 5000 folkepensionister i Sønderborg Kommune, der modtager ældrecheck i 2023, får en ekstra håndsrækning i form af 5000 kroner skattefrit, som forventes udbetalt i maj måned.

I Region Syddanmark drejer det sig om 71.000 borgere der er berettiget til den ekstra ældrecheck.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det fortæller det socialdemokratiske folketingsmedlem Benny Engelbrecht, som er glad for, at lovforslaget nu er stemt igennem, så pengene kan komme ud og leve hos nogle af de mest trængte folkepensionister.

”Vi mærker jo alle, at inflationen stadig er på et niveau, der er for højt. Det kan især mærkes af en gruppe af pensionister, som ikke har mange andre midler at gøre godt med end deres folkepension. Der er det rigtig godt, at de får den her håndsrækning i form af en ekstra ældrecheck, så der kommer lidt mere luft i deres økonomi”, siger Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Samtidig er det en klog og ansvarlig måde at gøre det på. Fordi det er en hurtig og målrettet økonomisk hjælp, til nogle af de mennesker, der har allermest brug for det, hvor vi ikke puster unødigt til inflationen”, siger han.

12. maj 2024 Erhverv, REGIONALT

Vejarbejde i flere etaper på den sønderjyske motorvej

12. maj 2024 Erhverv

Fra i dag, søndag, og cirka otte uger frem skifter Vejdirektoratet den slidte asfalt på Sønderjyske Motorvej ved Kliplev. Arbejdet vil primært blive udført i aften- og nattetimerne for at genere trafikken mindst muligt. Først bliver den gamle belægning affræset, så man kan reparere den underliggende belægning. Derefter bliver der udlagt ny og mere klimavenlig […]

Læs mere...