5000 doser AstraZeneca-vaccine på vej ud til sygehuspersonale og kommunalt plejeansatte

9. februar 2021 COVID-19

Region Syddanmark er klar til at vaccinere sundhedspersonale med den nyligt godkendte vaccine fra AstraZeneca. Vaccinen ankom mandag med biler fra Statens Serum Institut og er allerede på vej videre ud til sundhedsansatte på sygehusene og kommunalt plejepersonale i dag, tirsdag.

Udrulningen af AstraZeneca-vaccinen følger retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen og vil blive tilbudt den del af personalet, som er under 65 år og uden risiko for et alvorligt forløb med COVID-19.

Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sygehusansatte vil blive vaccineret på sygehusene, mens det for det kommunale plejepersonale vil foregå på vaccinationscentrene.

Vaccinen fra AstraZeneca er den tredje, der bliver taget i brug i Region Syddanmark.

De øvrige er fra Pfizer/BioNTech og Moderna.

I alt er der kommet 5.000 AstraZeneca-doser til regionen.

Det ventes, at yderligere 6.100 vil ankomme på fredag og de vil blive fordelt med cirka halvdelen til regionsansatte på sygehusene og halvdelen til kommunale sundhedsansatte.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
20. juni 2021 112, Sønderborg

Leder stadig efter kvinde i Alssund – kan du hjælpe med oplysninger?

20. juni 2021 112

Ved midnatstiden fløj redningshelikopteren, som har hjulpet Sønderborg Brand og Redning med at lede efter en midaldrende kvinde – iført grøn jakke eller trøje – i Alssund, retur til flyvestationen, men Brand og Redning har stadig to både i vandet og fortsætter med at lede. “Det betyder, at eftersøgningen ikke er indstillet – og vi […]

Læs mere...