51 Venstre-medlemmer var til nytårskur i Café Alsion

14. januar 2019 Politik

Mandag eftermiddag var der 51 Venstre-medlemmer i Café Alsion, hvor partiet havde inviteret til nytårskur med taler om EU, lokalpolitik og landspolitik.

“I modsætning til oppositionspartierne, så synes jeg, statsministeren holdt en flot og visionær nytårstale – og jeg mener, at Venstre har gjort det godt gennem regeringsperioden”, sagde sundhedsminister Ellen Trane Nørby i Café Alsion.

“Beskæftigelsen er steget de seneste tre år og der er skabt 150000 nye, private job. Rigtigt mange er – takket være reformer – kommet fra kontanthjælp til selvforsørgelse”, sagde ministeren.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Indvandringen er det laveste siden 2008 – og da vi overtog regeringsmagten i 2015 så det helt anderledes ud”.

Sundheden får et løft

“I dag overlever 63 procent af de mennesker, der får en kræftdiagnose. Selvom det er et flot antal, så er der plads til forbedringer”, sagde Ellen Trane Nørby.

“Desværre er der store regionale forskelle på, hvor godt det går med sundhedsvæsnet og det kan ikke passe, at det er postnummeret der afgør, hvor effektivt det er”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun fortæller videre, at hvis hun selv skulle blive ramt af sygdom, så er hun glad for, at hun hører til i Region Syddanmark og ikke i Regions Hovedstaden.

“I regeringen mener vi, regionerne er for store og derfor binder vi sundheden op på de 21 akutsygehuse og så skal de omkringliggende kommuner arbejde sammen omkring sygehuset og anden sundhed”, sagde ministeren.

For os i Sønderborg betyder det et samarbejde om sygehuset i Aabenraa.

“Nogle af sundhedsopgaverne skal staten tage sig af, men ikke dem alle og vi forpligter kommunerne mere”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Staten skal blandt andet stå for it til sundhedsvæsnet.

“I dag bestemmer de enkelte regioner selv, hvem der skal levere it til sygehusene og vi alle har jo hørt om sundhedsplatformen. Når staten står for it, bliver det mere trygt for de patienter, der behandles udenfor deres eget lokale akutsygehus, fordi alle sygehuse kan læse journalen”, sagde Ellen Trane Nørby.

Præger tingene i det skjulte

En del af konstitueringen i det nuværende byråd var teknisk og betyder, at Venstre fik en formandspost i Børne- og Uddannelsesudvalget – og den gav partiets byrådsgruppe til Claus Klaris. Han fik også ordet på Venstres nytårskur.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg synes, det er spændende at være formand for Børne- og Uddannelsesudvalget og ha’ mulighed for at præge tingene – men vores politik er ikke synlig”, sagde Calus Klaris.

“Det er vist Daniel Staugaard, der forleden havde mest succes med at gøre den synlig og det var i plejehjemssagen”.

Liberale fingeraftryk eller ikke – så glæder Claus Klaris sig over en velfungerende folkeskole.

“Der gøres rigtigt meget for at støtte de elever, der har brug for det – og vi er opmærksomme på de rigtigt dygtige, så de også bliver udfordret”, sagde udvalgsformanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danskerne og erhverslivet har brug for EU

Asger Christensen, der er Venstremedlem og en del af byrådet i Kolding var inviteret til at tale ved Venstres nytårskur i Alsion.

Venstre i Syd- og Sønderjylland har valgt Asger Christensen som landsdelens bud på en kandidat til Europa-Parlamentsvalget. Han stillede op i 2014, hvor han blev en af stemmeslugerne med næsten 15.000 personlige stemmer, hvilket placerede ham på 15 pladsen for højeste personlige stemmetal blandt de 100 kandidater.

“Jeg stiller op til EU-valget, fordi EU er vigtig for både borgere og erhvervsliv”, sagde Asger Christensen. Han tvivler på, at EU-valget bliver samme dag som valget til Folketinget.

“Lars Løkke er begyndt at tabe sig, så mon ikke Folketingsvalget kommer i marts”, sagde han.

Du kan læse mere om Asger Christensen HER på asger.nu

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 112, Sønderborg

Miljøvagten holder øje med spildt mælk

7. december 2021 112

Tirsdag eftermiddag har der været et uheld med mælk hos en virksomhed på Ellegaardvej i Sønderborg. Det betyder, at cirka 1000 liter mælk er løbet i afløbet og derfra videre til Ulkebøldam. Det betyder, at Ulkebøldam kan få en smule misfarvning i de kommende dage. Lige nu kan man se misfarvning af vandet i gl. […]

Læs mere...