Augustenborg: Høstfest med Liberal Alliance

28. september 2015 Augustenborg

På søndag kl. 12 holdes årets liberale høstfest på den historierige herregård, Gammelgård, nær Augustenborg. Der serveres helstegt pattegris fra egen avl samt øl, vand og vin – ad libitum. Det er gratis at deltage og alle er velkomne til gildet, som er arrangeret i fællesskab med Liberal Alliance i Sønderborg.

Tørt og vådt til stort og småt

download (1)

Mette Bock fra Liberal Alliance.

Artiklen fortsætter under annoncen

Menuen kommer til at stå på hjemmeavlet, helstegt pattegris med traditionelt tilbehør. For at tilskynde en festlig stemning vil der til lejligheden blive skænket øl og vin til de voksne samt sodavand, slush ice og popcorn til de mindste.

Synnejysk kultue’

Stedet har en fascinerende historie og kan bl. a. bryste sig med anderkendelse ”for smuk vedligeholdelse og istandsættelse” uddelt af Sønderborg Kommune i år 2013. Under arrangementet vil  gårdejer Lars Bertram fortælle om stedets betydelige rolle på Als igennem tiderne, lokale anekdoter, den løbende modernisering og planerne for fremtiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

”I Sønderjylland og særligt på Als værner mange om stolte traditioner og selve egnens historie. Det er jo en del af vores identitet og har det været med til at forme vores lokalsamfund”, siger gårdejeren.

Blandt andet derfor arbejdes der på at arrangere underholdning på Synnejysk, og sikkert er det at alle deltagere får mulighed for at dyste mod hinanden i forskellige discipliner a lá dem der blev dystet i under det nyligt afholdte ”VM i Synnejysk”.

Sønderjylland lever

Mere end ofte skal man ligge ører til en gennemgribelig marginalisering af Sønderjylland som værende en del af ”udkantsdanmark”. Med virksomheder som Lego i Billund, Ecco i Tønder og mastodonter som Linak og Danfoss på Als, skal man dog være mere end almindeligt pessimistisk for at tilslutte sig et sådant billede af vores skønne lansdel – uanset hvor mange gange det males, og af hvem”, siger Frederik Jeppesen der er tovholder for arrangementet og bestyrelsesmedlem i LA Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Optimisme og gåpåmod – vejen frem

Lokalforeningen har indbudt forskellige foredragsholdere med det tilfælles at de hver dag arbejder for et bedre Syddanmark på hver deres måde og område. Blandt andre Mette Bock der udover at være folketingsmedlem for LA leverer en stor indsats i hendes rolle som formand for Grænseforeningen, vil bl.a. med udgangspunkt heri fortælle om hendes arbejde for et stærkere Danmark, skriver Liberal Alliance i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

En helt anden tilgang til værdiskabelse både individuelt og i fællesskaber vil komme fra Christina Yoon Petersen der er stifter og CEO for netværksorganisationen ”Network for Science Entrepreneurs” der har specialiseret sig i at hjælpe innovative iværksættere med at udvikle deres virksomheder.

 

Det er et nyt arrangement for den politiske lokalforening, men formatet ser ud til at tiltale mange og har således allerede tiltrukket mere end 50 forhåndstilmeldinger.

OBS: Deltagelse er gratis, men kræver bindende forhåndstilmelding via mail til fkjeppesen@gmail.com eller tlf. +45 28 10 34 93.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. maj 2021 GF2020, Kultur, Sønderborg

Genforenings depeche kommer til Nordborg og Sønderborg

9. maj 2021 GF2020

Søndag formiddag blev en depeche sendt afsted fra Aabenraa og den næste måned, skal depechen rundt til forskellige byer i hånden på løbere fra 25 sønderjyske foreninger og løbeklubber. Tirsdag eftermiddag kommer depechen til Nordborg og fredag eftermiddag kommer den til Sønderborg og arrangementet er en del af fejringen af Genforeningen og det er DGI […]

Læs mere...