Thyge Nielsen: BIOS’ lokalkendskab kommer

15. december 2015 REGIONALT

Af Thyge Nielsen, formand for Region Syddanmarks præhospitale udvalg:

Finn Andersen mener i et debatindlæg i SønderborgNyt den 9. december at vide, at ambulanceudbuddet i Region region1Syddanmark har betydet, at de nuværende reddere intet lokalkendskab har, at redderne har mistet deres arbejdsglæde, at et velorganiseret arbejdsmarked er i opløsning, og at syddanskerne har fået en dårligere ambulanceservice.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lad os se på Finn Andersens påstande én for én. Vi tager dem bagfra. Hvis vi ser på den service, vi måler på, nemlig responstiderne, er de stort set på niveau med de responstider, vi oplevede umiddelbart før, vi skiftede leverandør. De er en lille smule længere, men det er forventelig i en indkøringsperiode.  Finn Andersen har dermed ikke belæg for at sige, at BIOS og Responce leverer en dårligere ambulance-service til syddanskerne, end de tidligere har fået.

Mange søger elevplads

Artiklen fortsætter under annoncen

Så er der påstanden om, at et velordnet arbejdsmarked er i opløsning. På dette felt har Region Syddanmark de bios3samme krav til de nye leverandører, som vi havde til de tidligere leverandører – nemlig at både arbejdsgiver og arbejdstager skal overholde den overenskomst, de to parter har aftalt. Her er det mit indtryk, at overenskomsten og de aftaler, der i øvrigt er indgået mellem de to parter, bliver overholdt. Jeg kan altså ikke genkende billedet af et arbejdsmarked i opløsning. Det faktum, at mange tyskere ønsker sig en fremtid som reddere hos BIOS, og at knap 500 har søgt ind som redderelever hos BIOS, vidner om, at mange opfatter BIOS som en god arbejdsplads – og det harmonerer jo også dårligt med Finn Andersens billede af et arbejdsmarked i opløsning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arbejdsglæde

Finn Andersen påstår, at redderne mangler arbejdsglæde. Jeg medgiver, at mange reddere har måttet arbejde rigtig mange timer her i overgangsperioden for at få vagtplanerne til at hænge sammen. Syddanskerne og regionen skylder redderne stor tak for denne ekstra indsats. Jeg tror da også, at de mange timer er gået ud over arbejdsglæden hos nogle reddere. Der kommer heldigvis hele tiden flere reddere til. Det betyder, at man efterhånden kan vende tilbage til mere normale arbejdsmængder, og det vil gøre det lettere at få arbejds- og familieliv til at hænge sammen. Så hvis arbejdsglæden har manglet, er jeg sikker på, at den snart kommer igen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lokalkendskabet kommer

Finn Andersen skriver også, at de nye reddere intet lokalkendskab har. Nej, sådan vil det i sagens natur være de steder, hvor der er kommet nye reddere til. Både Region Syddanmark og BIOS havde ønsket sig, at lokale reddere havde søgt over i BIOS, og at vi på den måde fortsat havde haft reddere med et stort lokalkendskab. Sådan er det ikke gået, og derfor er lokalkendskabet i dag generelt mindre, end det har været tidligere. Heldigvis går det forholdsvis hurtig med at erhverve sig et godt overblik over et område, når man kører i det hver dag. Desuden er alle ambulancer udstyret med GPS, som redderne kan støtte sig til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er en kæmpe-opgave at skifte ambulanceleverandør. Og jeg skal være den første til at indrømme, at der har været bump på vejen i det skifte. Men efterhånden som BIOS får flere reddere, hænger vagtplanerne bedre og bedre sammen, og den uro – som Finn Andersen gerne ser her, der og alle vegne – bliver sværere og sværere at få øje på.

Læs Finn Andersens indlæg HER

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. august 2022 Samfund, Sønderborg

TrygFonden giver penge til to projekter i Sønderborg

19. august 2022 Samfund

TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark har uddelt penge til en række nye tryghedsskabende initiativer og projekter i regionen. I kategorien Børn og Unge får Sønderborg Andelsboligforening 746.882 kroner til projektet  ’Kulturfrontløber’, skriver Trygfonden i en pressemeddelelse. Et mål for TrygFonden er, at flere voksne kan realisere og fastholde en sund livsstil, have et trygt […]

Læs mere...