Inger Støjberg er klar med grænsekontrol

30. december 2015 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Ifølge Inger Støjberg er det rettidig omhu at være forberedt på en hvilken som helst udvikling, der kan følge efter efter de svenske stramninger og den varslede implementering af loven om transportøransvar 4. januar – selvom det ikke på nuværende tidspunkt er endeligt vedtaget, at grænsekontrollen ved de danske grænser også vil blive skærpet.

Inger Støjberg er klar med grænsekontrol. Foto: Ole Kæhler

Inger Støjberg er klar med grænsekontrol. Foto: Ole Kæhler

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er meget langt, det er ikke nogen hemmelighed. Og det er derfor, vi skulle have lovgivningen på plads”, siger Inger Støjberg ifølge TV2 Nyhederne om den danske lov om transportøransvar, der blev vedtaget i Folketinget 11. december.

Endnu er der ingen, der ved, om Danmark indfører grænsekontrol eller ej.

“Som det ser ud nu, er det ikke midlertidig grænsekontrol, der er svaret. Men det kan blive en anden situation, når svensk politi indfører grænsekontrol 4. januar”, siger Inger Støjberg til TV2..

Artiklen fortsætter under annoncen

Afventer udviklingen

Intet er endnu lagt fast i forhold til hvordan og hvor massivt, en eventuel øget dansk grænsekontrol skal foregå, men ifølge TV 2’s kilder i politiet følger myndighederne situationen tæt, således at politiet er klar til at håndtere den situation, der måtte vise sig.

Hvad enten der bliver tale om en stor eller lille grænseindsats – eller slet ikke nogen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg ved, at man er forberedt på situationen i det danske politi – og man er også forberedt på flere forskellige scenarier. Man det er jo svært at spå om hvilke konsekvenser, det får for Danmark, hvad der foregår i Sverige”, siger formand for Politiforbundet, Claus Oxfeldt.

Han frygter, at en øget grænsekontrol kan påvirke det almindelige politiarbejde – idet en øget grænsekontrol meget vel kan blive en virkelighed, som strækker sig langt ud over et par uger.

24. april 2024 112, Nordborg

19-årig kørte i bil uden nummerplader

24. april 2024 112

Tirsdag formiddag standsede politiet en 19-årig mand, som kørte i bil på Nordborgvej. “Han blev sigtet for at køre i en uindregistreret bil og for ikke at have en ansvarsforsikring”, siger Martin Hess Pedersen fra politiet i Sønderborg.

Læs mere...