600 til Åbent Hus på Statsskolen

15. januar 2019 Uddannelse

Der er mange ting at tænke på, når der skal vælges ungdomsuddannelse.

“Først af alt skal I bestemme Jer for, hvilken ungdomsuddannelse, som I vil ha’ og så skal I beslutte, hvor I vil tage den”, sagde Statsskolens rektor Ole Kamp Hansen til de godt 600 mennesker, unge og forældre, der var dukket op til Åbent Hus.

“Når I er nået så langt, så skal I finde ud af, hvilken retning, Jeres uddannelse skal være I og så skal der kobles valgfag på”, sagde rektoren. Nogle af Jer når også hurtigt  frem til, hvad I vil med Jeres ungdomsuddannelse”, sagde rektoren, der havde samlet en stor flok lærere og elever, der både kunne vise rundt og fortælle om skolen og de mange retninger og fag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge direktør Carsten Lund fra kommunens Børne- og Uddannelsesforvaltning har rigtigt mange gymnasieelever det tilfælles, at det er deres mor, der har bestemt, at deres barn skal have en studentereksamen.

Ikke meget forældrekontakt

Imens de unge mennesker er i gang på gymnasiet, så fylder de 18 år.

“Og fra den dag er der ikke meget forældrekontakt”, siger en af lærerne til en flok forældre. Det kommer bag på nogle.

“Men når den unge bliver 18 år, så er han eller hun en voksen person”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommende elever på Statsskolen kan se frem til et tre-måneders startforløb, hvorefter de skal beslutte, hvilken retning deres uddannelse skal have.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Små og mellemstore virksomheder i Sønderborg mødes af klimakrav fra kunderne

28. november 2021 Erhverv

Klimakampen er kommet til de små og mellemstore virksomheder, som i stigende grad bliver mødt med krav om at blive klimaklar og det var hovedbudskabet, da Sønderborg-områdets små- og mellemstore virksomheder mødtes til ProjectZeros SMV-konference tidligere på måneden. Det skriver ProjectZero. Næsten halvdelen af de danske SMV’er er allerede i gang med at udarbejde klimamål, […]

Læs mere...