Frivillighedens Hus: KGGO har svært ved at se ideen med arbejdsgrupper

4. marts 2016 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Formanden for KGGO, Svend Schütt, skriver:

Jeg blev den 22. februar, sammen med mange andre, af Sønderborg Kommune inviterer til en workshop om mulighederne for at videreudvikle det gode samarbejde i Frivillighedens Hus. Rammen var Su8ndhedscentret.

Her fik vi lov til at komme med alle de forslag vi kunne finde på, som kunne gøre Frivillighedens Hus til et super godt sted, der kom rigtig mange super gode ideer på bordet.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, før jeg mødte op, den 22. feb. havde jeg e

Artiklen fortsætter under annoncen

Svend Schütt og andre frivillige føler sig snydt af kommunen.

n ide om at Frivillighedens Hus nok ikke ville blive brugt af KGGO, da jeg forventede, at der ville blive meget lidt plads, og det ville være meget bøvlet for os at komme rundt, for slet ikke at tale om transporten til Sønderborg.

Efter foredraget om Frivillighedens Hus, og snakkene i de små grupper vi var i, ja så var jeg pludselig kommet på andre tanker: Frivillighedens Hus ville jo blive kæmpestort, store lokaler handicapvenligt og rigtig fint. Pludselig virkede vejen til Sønderborg meget kortere.  Da workshoppen skulle afsluttes, skulle der vælges to arbejdsgrupper, som arbejder parallelt med hinanden. Arbejdsgrupperne skal udarbejde forslag/udkast til, hvordan organisering og indretning af Frivillighedens Hus kan være og arbejdet skal fremlægges til fælles drøftelse og beslutning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg blev så foreslået som den ene af fem medlemmer i sidstnævnte arbejdsgruppe. Jeg var ikke meget for det, da jeg jo egentlig har rigeligt at se til i Gråsten, men på den anden side blev jeg da også lidt beæret over, at jeg var blevet foreslået til opgaven og pludselig gav det mere menig for mig:  Nu kunne jeg være med til at opbygge det ”perfekte” Frivillighedens Hus.

Kommunen ville selv

Min gruppe aftalte at skulle mødet i Frivillighedens Hus fredag den 4. marts til en rundvisning foretaget af Johnny Gammelgaard Alfsen og for at kunne danne os et overblik, for så på et næste møde at kunne være forberedt hvor vi skulle tage fat med at sammensætte vores ideer og forslag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi mødte alle 5 op til aftalt tid ved frivillighedens hus og blev budt velkommen af Johnnys kollega Britt Muurholm, da Johnny var forhindret. Britt Muurholm viste os rundt i lokalerne i stueplan, men inden var vi lige i kælderen for at se mulighederne for oplagring af foreningernes materialer. Vi var alle af den opfattelse, at der var fuld kælder, 400m2, til vores rådighed, det viste sig så ikke at være tilfældet, der var kun 100m2 til vores disposition, en udfordring som vi så skulle arbejde videre med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da vi kom op i stueplan igen fik vi udleveret en tegning over stueplanen, hvor alle lokalerne var indtegnet. Det undrede jeg mig lidt over, for jeg havde fået opfattelsen af at det var en af de opgaver som vi havde påtaget os at komme med forslag til. Det viste sig ret hurtigt, at jeg ikke stod alene med den opfattelse og derfor spurgte jeg ind til det hos Britt Muurholm. Hun fortalte så at placering og størrelse at de enkelte lokaler ikke stod til diskussion.

Britt Muurholm stod nu alene med hendes indgangsvinkel til dagens sammenkomst, hvilket naturligvis ødelagde stemningen en smule. Da vi spurgte Britt Muurholm, hvad vores opgave så egentlig gik ud på, svarede hun, indretningen af de forskellige mødelokaler og forhallen, valg af møbler/inventar og deres placering. Hun gjorde samtidig opmærksom på at budgettet til Frivillighedens Hus er brugt op, dermed forstår jeg at vi skal finde brugte ting til indretningen eller selv finde midler til indkøb af disse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er et lille tekøkken med 9m2 gulvplads, som samtidig skal bruges til samtalerum. 4 mødelokaler på henholdsvis 26, 11, 12 og 5,8 m2.  Vi gør opmærksom på, at mødelokalerne er for små og at det giver meget mere mening, hvis disse 54,8 m2 deles op i 2-3 mødelokaler i stedet for, når nu et mødelokale på 5,8 m2 ikke kan bruges til noget og vi mener, at køkkenet er for lille. Men igen: Det står ikke til diskussion.

Arbejdsgruppen har nu aftalt at vi går i tænkeboksen, og så mødes vi igen på mandag til en snak, derefter har vi aftalt at vi mødes med den anden arbejdsgruppe, da deres oplevelse af deres første møde minder meget om vores.