65-årige Rihab Kassim som bor i Sønderborg bliver udvist til Damaskus

8. juni 2021 Samfund
Rihab Kassim. Privat foto
Rihab Kassim. Privat foto

Foran Christiansborg sidder en kvinde fra Sønderborg. Hele hendes familie – børn og børnebørn bor i Sønderborg. Men om knap tre uger skal hun skilles fra dem.

Siden den 8. maj har 65-årige Rihab Kassim været foran Christiansborg, hvor hun protesterer over, at hun om bare tyve dage bliver sendt tilbage til Damaskus, som hun flygtede fra i 2013.

Rihab Kassim har adresse i Sønderborg midtby og hendes tre børn bor også i Sønderborg.

“Min ene bror er dansk statsborger, min anden bror arbejder i Sønderborg Kommune og jeg selv er i hjemmeplejen”, siger Rihab Kassims datter, Jaydaa Ghith, til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er klart, mine brødre og jeg er slået helt ud og vi ved alt for godt, at Damaskus ikke er sikkert, så længe Assad er leder i Syrien. Vi ved også, at vores mor ikke kan klare sig selv. Hun har dårlige lunger, slidgigt i arme og ben”, siger Jaydaa Grith.

“I Syrien er der ingen, som kan hjælpe hende, så hvordan skal hun klare sig”, spørger datteren.

Hun og brødrene og den syriske forening har klaget over udvisningen.

“Men jeg har ikke længere tillid til politikerne, fordi de bare trækker ‘udlændingekortet’, når de ser en chance for at sikre sig stemmer. De ser ikke de mennesker, som deres beslutninger rammer”, siger Jaydaa Grith.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...