Læserindlæg: Kan 3F forklare forskelsbehandlingen på Falck og Bios?

15. maj 2016 REGIONALT

Henrik Juul Nielsen, Nye Borgerlige, Nordborg, skriver:

biosMan kan jo godt undre sig noget over 3F´s behandling af deres medlemmer, når man er ansat i Falck, ja så er alt i den skønneste orden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her er der ingen problemer, nej, alt er godt.

Men har man nu den enorme frækhed, at søge job i Bios, ja så er f… løs – hvorfor?

1. februar 2015 overtog Falck kørslen fra Roskilde brandvæsen. Opgaven havde været i udbud og den vandt Falck. Normalt jeg ville have det helt fint med, men når man på den måde ændrer holdning til andre virksomheder, ja så undrer jeg mig meget.

3F har bakket Falck op i, at Bios stationer ikke var klar ved opstart 1. september. hvilket også er rigtigt  – men når det er sagt, så var Falck heller ikke klar i Roskilde 1. februar og sjovt nok, så er Falck og 3F så gode venner, at Falckreddere arbejdede i skurvogne på 3F´s matrikel.

Måske det var på tide, at 3F valgte at trække deres evindelige kritik af Bios tilbage for snart at begynde at behandle deres medlemmer med den respekt de betaler for?

Der findes desværre så meget dokumentation for den samspiste modvilje fra især 3F, så måske det var på tide, at man gik ind i arbejdet for at finde årsagen til de manglende reddere i region syd – skulle man fra regionsrådet kontakte LO og drøfte sagen med henblik på en opsigelse af samarbejdet med LO?

Jeg mener ikke, at vores politikkere i regionen bør acceptere den måde LO/3F har håndteret sagen på, og man burde nok også overveje at opsige aftalen med Responce/Falck helt, så de helt kommer ud af regionen, og lad så Bios overtage alt kørsel – hvis de ønsker det, ellers kunne man også indgå en mere uddybende aftale med Rettungsdinst Flensburg om at hjælpe Bios med de evt. manglende biler/mandskab, så vi derved kan få dette polemik stoppet en gang for alle.

Skal Bios betale den bod fra regionen?

Nej det mener jeg ikke, da der er for mange løse ender i den her opstart, at man ikke kun kan give Bios skylden, men også 3F og Falckbios3

Og i den her sammenhæng bør vi nok lige se over til Holbæk brandberedskab, som drives af Falck, her er der kæmpe udfordringer med at få bilerne ud af garagen til tiden, ”navnlig i Tølløse” få Falck en bod? Nej, det har Falck forlangt fjernet fra aftalen, man har også i Falck anmodet om en nedskæring i antal der SKAL køre fra stationen fra 1+6 til 1+5 som heldigvis blev afvist.

Så helt ærligt, vi har i Danmark store udfordringer med beredskabet generelt, en bod til de enkelte virksomheder gavner ikke, men vi skal alle borgere respektere dem som de helte de alle er, og stoppe disse tilsvininger på offentlige medier, de gavner ikke nogen.

Kære ledere i Responce og Falck, og ikke mindst 3F. Jeg opfordrer jer til offentligt at tage klart afstand fra den hetz mod jeres sammenarbejdes partner BIOS.

Bios trænger til arbejdsro, så de kan få byget det hele op, til de næste 100 år .

Redaktionen:

I dine kommentarer på SønderborgNYT må du ikke:

  • Opfordre til vold, kriminalitet eller racisme.
  • True eller forfølge andre personer eller grupper.
  • Offentliggøre eller udlevere andre personers fulde navn, adresse, telefonnummer eller andre kontaktoplysninger.
  • Linke til eller gøre reklame for tilbud og konkrete produkter.

Læs  vores debat regler hér.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk