672 millioner Interreg-kroner venter på idé-magere

18. september 2014 Erhverv

Siden det første Interreg-samarbejde så dagens lys i 1989, er talrige samarbejder skudt op i hele Europa. I dag findes der 70 samarbejder på tværs af EU, der alle har til formål at styrke samarbejdet mellem forskellige dele af Den Europæiske Union.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu lanceres femte generation af det dansk-tyske-samarbejde, som frem til 2020 skal afvikle projekter, der understøtter udviklingen i grænseregionen.grænse

Et af de nye tiltag er, at regionerne Fehmarnbeltregion og Syddanmark-Schleswig for første gang er blevet sammenlagt, således at samarbejdet fremover dækker et langt større område.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover er samarbejdet også blevet strømlinet, så potentielle projektmagere kun skal i kontakt med sekretariatet, som netop er åbnet i Kruså, hvis de har en idé, som kan styrke regionen, skriver Flensborg Avis.

Det dansk-tyske samarbejde har en betragtelig pengetank, som er øremærket til at realisere regionale projekter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nærmere bestemt forvalter man hos sekretariatet i Kruså og forvaltningsmyndigheden i Kiel 672 millioner kroner, som stammer fra den Europæiske Fond for Regionaludvikling. Disse penge skal bruges til at støtte projekter, som medvirker til en styrkelse af enten innovation, bæredygtig udvikling, beskæftigelse eller det funktionelle samarbejde i grænselandet.

.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 112, Sundeved

Politiet var på knallertjagt

16. april 2021 112

Torsdag lykkedes det politiet at få stoppet en 25-årig knallertkører fra Aabenraa, som i første omgang var stukket af fra patruljen. “Han blev stoppet på Mejeritoften i Blans, hvor han i sin forvirring kørte ind i politibilen – heldigvis uden at nogen kom til skade”, siger Thomas Berg fra det lokale politi. Knallertkøreren blev testet […]

Læs mere...