70.000 gæster besøgte Den Kongelige Køkkenhave i 2022

9. januar 2023 Kultur

Besøgstallet for 2022 i Den Kongelige Køkkenhave er nu gjort op, og det viser, at køkkenhaven havde 70.000 gæster. Det har tidligere været usikkert, hvor mange gæster, der præcis besøger Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten, men i 2022 har Slots- og Kulturstyrelsen har en tæller sat op, skri8ver Sønderborg Kommune.

“Vi er meget stolte af, at der er kommet så mange gæster på besøg i Den Kongelige Køkkenhave i 2022. Jeg er sikker på, at mange af gæsterne er nysgerrige på at se, hvad køkkenhaven er blevet til og for at få lidt royal inspiration. Vi tror samtidig, at mange taler godt om stedet, fordi der er en særlig stemning, hvor der er smukt og roligt, og hvor man samtidig kan på opdagelse i årstidernes betydning for grønt og frugt”, siger Stefan Lydal, der er formand for Social-, Senior- og Handicapudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dronning Ingrid fik i sin tid anlagt en køkkenhave ved Gråsten Slot, hvor der hver sommer blev høstet urter, grøntsager, bær og frugter til slottets husholdning. Formålet med Den Kongelige Køkkenhave er at genskabe og forny dronning Ingrids gamle køkkenhave og åbne det ellers lukkede gartneri for offentligheden og skabe en turistattraktion.

Køkkenhaven bliver drevet af det socialpsykiatriske tilbud Væksthuset i Sønderborg Kommune i samarbejde med gartnere fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Samarbejdet omkring åbningen af Den Kongelige Køkkenhave mellem Slots- og Kulturstyrelsen og Sønderborg Kommune har været rigtig godt. Det kan vi se, når køkkenhaven – ud over at være et turistmål – også et relevant jobtilbud til borgere i socialpsykiatrien. Vi er meget stolte over, at det er en succes på to så vidt forskellige parametre, siger Preben Storm, der er næstformand i udvalget.

En holdning som Allan Schanz, afdelingsleder i Væksthuset, bakker op om.

“Det er spændende for vores borgere at arbejde i køkkenhaven, selv om det for nogle kan være svært at vænne sig til. Men hvis de har en dårlig dag, og der samtidig er mange turister i haven den dag, så kan de altid finde steder, hvor der er ikke kommer så mange forbi. De fleste klarer det fint, og de er alle utroligt glade for at arbejde. Det giver stolthed at arbejde med noget, der giver mening, ser flot ud og vises frem. Samtidig er det også en god træningsbane for udvikling af sociale kompetencer, og det er vigtigt på borgernes videre vej, siger han og tilføjer, at borgerne er stolte over dronningens store interesse for haven og for borgernes arbejde i køkkenhaven”.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...