70.000 lykkeposer med overskudsvarer er nu reddet i Sønderborg

2. september 2021 Erhverv

Vi er blevet rigtig gode til at bekæmpe madspild under corona. Så gode, at der nu er reddet flere end 70.000 lykkeposer med overskudsvarer fra butikker og restauranter i Sønderborg gennem madspildsappen Too Good To Go.

Det viser en undersøgelse fra Danmarks Statistik fra august 2020, der slog fast, at hver sjette dansker reducerede madspild via en app i de Corona-prægede forårsmåneder i 2020. Og i december 2020 viste en undersøgelse foretaget af Teknologisk Institut, at 18,5 procent af danskerne reducerede deres madspild under pandemien, skriver Too Good To Go i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kan også ses i Sønderborg, hvor borgere og butikker nu i samarbejde har nået en milepæl og reddet over 70.000 lykkeposer med overskudsvarer fra at gå til spilde. Alene det seneste år er der langet mere end 32.000 poser over disken fra diverse bagerier, supermarkeder og restauranter.

Det er på tværs af de 26 butikker i Sønderborg, der på nuværende tidspunkt samarbejder med madspildsappen Too Good To Go om at mindske madspild. Det betyder, at de varer, som de ikke får solgt, kan købes til en reduceret pris i Too Good To Go-appen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hos Byens Brødhus i Sønderborg er der solgt hele 18.855 lykkeposer. Dermed indtager Byens Brødhus en flot førsteplads for flest solgte lykkeposer i byen.

“Vi valgte at være med i Too Good To Go, fordi vi havde rigtigt meget brød i overskud ved lukketid hver dag. Nu er der en masse mennesker, der får glæde af det – i stedet for, at det bliver smidt i en container. Og det er virkelig en populær løsning og bliver altid udsolgt”, lyder det fra Byens Brødhus.

At bekæmpe madspild er et af de mest effektive våben i klimakampen og en håndgribelig løsning, som alle kan bidrage til. Det betyder, at det stadig er vigtigt at blive endnu bedre til at bekæmpe madspild – både blandt byens borgere, butikker og restauranter.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. september 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debatindlæg: Rettidig omhu og sund fornuft – uden ideologi

17. september 2021 KV21

Byrådskandidat Søren Østergaard, Fælleslisten, skriver: Den ideologiske debat mellem byrådskandidaterne Ellen Trane Nørby fra Venstre og Jørgen Jørgensen fra SF om frit valg eller ej, kører for fuldt tryk i de højere luftlag. I Fælleslisten er vi mere optaget af at finde jordnære løsninger for borgerne. Løsninger der giver mening for borgerne og bygger på […]

Læs mere...