70 skolepiger skal til Girl’s Day in Science

22. november 2016 Uddannelse
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Sønderborg er regionens bedste til at få piger til at vælge science-fag i ungdomsuddannelserne. Naturvidenskab for piger er i fokus, når 70 piger deltager i Jet Net-arrangementet Girl’s Day in Science i næste uge.

70 piger fra Sønderborg Kommunes 7.

Artiklen fortsætter under annoncen

og 8. klasser deltager onsdag den 30. november i Girl’s Day in Science – en dag der er med til at styrke pigernes interesse for de naturvidenskabelige studieretninger, der traditionelt set har haft en overvægt af mandlige studerende.

Sønderborg er bedst til det med piger

Girl’s Day in Science er bl.a.

Artiklen fortsætter under annoncen

med til at bakke op om Region Syddanmarks målsætning om at øge optaget af studerende indenfor de naturvidenskabelige fag. Her ligger Sønderborg allerede som nummer et for pigernes vedkommende og nummer to samlet set for både drenge og piger, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

På dagen møder pigerne 19 kvindelige rollemodeller, der enten arbejder med eller studerer indenfor det naturvidenskabelige felt.

Artiklen fortsætter under annoncen

I grupper, og med hjælp fra rollemodellerne, skal pigerne i løbet af dagen løse en konkret opgave: Design en model for et system for affaldssortering i en skoleklasse. Målet er at inspirere skolepigerne til at overveje en karriere indenfor naturvidenskab.

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 66).

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. april 2021 Kultur, Sønderborg

Flaget ved Dybbøl Mølle blev hejst

18. april 2021 Kultur

Søndag klokken 8:00 gik flaget til tops på Dybbøl Skanse og det var Hjemmeværnet, som stod for seancen. J. P. Rasmussen havde kommandoen og fortalte blandt andet om mindestenen, som står på Dybbøl Banke. Han er blandt dem, der kender rigtigt meget til Dybbøldagen, hvor han har haft kommandoen hele 14 gange. “De første syv […]

Læs mere...