72 børn får glæde af ferieinstitutionen i Egernsund

27. juli 2019 Broager

Når alle de andre børn har ferie, er det kedeligt at være alene i børnehaven eller hos dagplejeren, fordi mor og far skal på arbejde. Det var i mange år vilkårene i dagtilbudsområdet Gråsten/Broager, hvor der er syv institutioner. Det samme gjorde sig gældende i de tyske institutioner i Rinkenæs og Broager, skriver Sønderborg Kommune.

Men så blev der for godt 10 år siden startet en ferieinstitution, hvor børn fra institutioner i Egernsund og Broager blev samlet i to ferieuger. Det blev en succes, og ferieinstitutionen er løbende blevet udvidet til også at omfatte institutionerne fra Gråsten, Rinkenæs og Kværs inklusiv de tyske institutioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

I år udvides ferieinstitutionen igen, så dagplejebørnene kan være med. Det betyder, at børn, der går i kommunal dagpleje i området, ikke behøver hen til en anden dagplejer i ferien – men sammen med andre børn kan deltage i Børnehuset Egernsunds ferieaktiviteter.

Når børnene er i ferieinstitution, kommer de både i skoven og til stranden, og ellers hygger de sig sammen på legepladsen eller med små dagligdags aktiviteter.

I år er i alt 72 børn tilmeldt ferieinstitutionen i Børnehuset Egernsund.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk