Borgmesteren: Sønderborg har stadig chance for at få en politiskole

6. november 2016 Uddannelse

Folketingsmedlem Jan Rytkjær Callesen, Dansk Folkeparti, og borgmester Erik Lauritzen har naturligvis læst Rigspolitiets rapport, der handler om, at Politiet helst vil have et nybyggeri til den kommende politiskole, som skal ligge vest for Storebælt. Og kan det ikke lade sig gøre at bygge nyt, så foretrækker Rigspolitiet, at politikerne peger på Vejle, Holstebro eller Skanderborg.

“Jeg kan sagtens forstå, at Rigspolitiet helst vil have helt nyt byggeri. Jeg er lige så sikker på, at hvis vi her i Sønderborg spurgte skoleledere, om de ville have renoveret deres skole eller om de ville have en helt ny, så ville de foretrække en ny”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmesteren håber på, at politikerne på Christiansborg tænker lidt på pengene og vælger at politiskolen skal ind i eksistereende byggeri.

“Og hvis det ikke er lige meget, hvad den nye politiskole kommer til at koste, så er Sønderborg stadig et oplagt valg”, siger Erik Lauritzen. Det, som gør Sønderborg et oplagt valg, er Sønderborg Kaserne.

Intet er afgjort

Jan Rytkjær Callesen, der sin gang på Christiansborg, siger til SønderborgNYT, at Dansk Folkeparti står ret fast på, at en ny politiskole skal ind i eksisterende byggeri.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og så skal vi jo huske, at Rigspolitiets rapport er et ønske. Det er jo politikere, der skal tage beslutningen og derfor er Sønderborg stadig med i opløbet”, siger Jan Callesen til SønderborgNYT.

Flere kommuner vest for Storebælt har meldt sig som værter for den kommende politiskole og selvom sagen om en vestlig politiskole har været aktuel i rigtig lang tid, så er der endnu ikke taget en politisk beslutning om en placering.

Det spændende er, om de folkevalgte på Christiansborg under Finanslovsforhandlingerne, sætter navn på den by, der skal huse skolen og dermed risikerer at gå til et eventuelt valg kort efter at have fravalgt en masse kommuner.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. maj 2022 Gråsten, Frivillige

Trygfonden hjælper KGGO med at genstarte kørestolsringridningen

17. maj 2022 Gråsten

Der er lagt op til det helt store comeback for Gråsten Kørestolsringridning, der, med foreningen KGGO i spidsen, genoptager den årlige tradition som vært for foreningens særegne bud på en festlighed i ringridningens ånd. Efter de seneste to års Corona-relaterede aflysninger af eventet er det med stor glæde, at foreningen KGGO kan løfte sløret for […]

Læs mere...