Borgmesteren: Sønderborg har stadig chance for at få en politiskole

6. november 2016 Uddannelse
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Folketingsmedlem Jan Rytkjær Callesen, Dansk Folkeparti, og borgmester Erik Lauritzen har naturligvis læst Rigspolitiets rapport, der handler om, at Politiet helst vil have et nybyggeri til den kommende politiskole, som skal ligge vest for Storebælt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og kan det ikke lade sig gøre at bygge nyt, så foretrækker Rigspolitiet, at politikerne peger på Vejle, Holstebro eller Skanderborg.

Erik Lauritzen håber, at Christiansborgpolitikerne ser på prisen på en ny politiskole

Erik Lauritzen håber, at Christiansborg-politikerne ser på prisen på en ny politiskole.

“Jeg kan sagtens forstå, at Rigspolitiet helst vil have helt nyt byggeri.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg er lige så sikker på, at hvis vi her i Sønderborg spurgte skoleledere, om de ville have renoveret deres skole eller om de ville have en helt ny, så ville de foretrække en ny”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

Borgmesteren håber på, at politikerne på Christiansborg tænker lidt på pengene og vælger at politiskolen skal ind i eksistereende byggeri.

“Og hvis det ikke er lige meget, hvad den nye politiskole kommer til at koste, så er Sønderborg stadig et oplagt valg”, siger Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det, som gør Sønderborg et oplagt valg, er Sønderborg Kaserne.

Intet er afgjort

Jan Rytkjær Callesen, der sin gang på Christiansborg, siger til SønderborgNYT, at Dansk Folkeparti står ret fast på, at en ny politiskole skal ind i eksisterende byggeri.

“Og så skal vi jo huske, at Rigspolitiets rapport er et ønske.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er jo politikere, der skal tage beslutningen og derfor er Sønderborg stadig med i opløbet”, siger Jan Callesen til SønderborgNYT.

Flere kommuner vest for Storebælt har meldt sig som værter for den kommende politiskole og selvom sagen om en vestlig politiskole har været aktuel i rigtig lang tid, så er der endnu ikke taget en politisk beslutning om en placering.

Det spændende er, om de folkevalgte på Christiansborg under Finanslovsforhandlingerne, sætter navn på den by, der skal huse skolen og dermed risikerer at gå til et eventuelt valg kort efter at have fravalgt en masse kommuner.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 Broager, Samfund

Skal du være en del af være Broagerland 3.0?

16. april 2021 Broager

Foråret er kommet og nu skal vi smøge ærmerne op. Vi skal tage hul på næste runde i Broagerland 3.0 og det skal ske ved to kommende begivenheder, hvor alle opfordres til at deltage, skriver landbylaugene på Broagerland og Broager Udviklingsforum. Foreslår bo- og arbejdsfællesskaber på Broagerland Vi repræsentanter fra landsbylaugene på Broagerland og Broager […]

Læs mere...