1. maj-tale: Borgmesteren opfordrer til sammenhold og soldaritet

1. maj 2017 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Borgmester Erik Lauritzen indtog også talerstolen i Kongevejsparken og holdt 1. maj-tale.

Borgmesteren sagde blandt andet:

Lars Løkke solgte sig selv og venstre for ussel mammon –regeringstaburetter og ministerbiler. Det er tydeligt for enhver at regeringen er uduelig –det var ikke pænt sagt jeg omformer- den er umulig og den er handlingslammet.

Venstre – Danmarks liberale parti- har overladt det til ultra-højre -DF og LA-  at styre – og Danmark glider ligeså stille ned i en sort afgrund.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle de værdier som Danmark er bygget på, står for fald.

Fremmedord

Borgmester Erik Lauritzen ønsker arbejderne står sammen imod VLAK-regeringen og DF.

Solidaritet er for alvor blevet et fremmedord.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er mere end nogen sinde brug for, at fagbevægelsen og partier til venstre for midten samler sig i arbejdet for en socialdemokratisk ledet regering. Der er brug for en kampdag – der er brug for fælles kamp.

Hårdt arbejdende håndværkere, slagteriarbejdere og industriarbejdere –faglærte og ufaglærte- offentligt ansatte, Hk-medarbejdere, lærere, pædagoger, sygefaglig- og  plejepersonale, ansatte i vej og park. Kort sagt De der hver dag knokler for at producere varer og levere velfærdsydelserne i kommuner, og regioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi skal rykke sammen nu.

LA og V vil mere ulighed – de lægger ikke skjul på, at de vil et samfund, hvor den stærkeste tager et stadig større stykke af kagen. De tror stadig på, at markedet skal have fri udfoldelsesret og at mennesker alene drives af håbet om mere velstand – penge.

Deres overbevisning er, at hvis folk mangler penge, kan de få dem til hvad som helst.

Det er ikke sådan vi tænker –det er ikke det samfund vi vil have.

28. marts 2024 Samfund, Sønderborg

Rigtigt mange blev en del af Stop Madspild

28. marts 2024 Samfund

Torsdag stod adskillige mennesker i kø for at hente overskuds-madvarer i Frivillighedens Hus, hvor en gruppe på 18 frivillige stod klar til at dele ud og på den måde var både frivillige og modtagere en del af Stop Madspild, som også bakkes op af en række lokale dagligvarebutikker. “Vi har fået en masse madvarer, som […]

Læs mere...