90.000 lykkeposer med overskudsvarer – de 20.000 er fra Byens Brødhus

Byens Brødhus har stor succes med lykkeposer
Byens Brødhus har stor succes med lykkeposer
28. februar 2022 Erhverv Skrevet af: Redaktion

I Danmark ender 814.000 tons spiselige fødevarer hvert år i skraldespande og containere, hvilket løber op i et værditab på 8,4 milliarder kroner – ifølge en ny undersøgelse foretaget af COWI for tænketanken ONE\THIRD. Det er ikke kun spild af penge, men også et gigantisk miljøproblem, da madspild kan holdes ansvarlig for 10 procent af den globale CO2-udledning.

Men heldigvis er der mange, der gør en indsats for at bekæmpe madspild. Det gælder ikke mindst i Sønderborg, hvor borgere og butikker nu i samarbejde har nået en markant milepæl og reddet over 90.000 lykkeposer med overskudsvarer fra at gå til spilde. Alene det seneste år er der reddet hele 32.000 lykkeposer hos byens bagerier, supermarkeder og restauranter.

Artiklen fortsætter under annoncen

I alt 32 butikker og restauranter i Sønderborg samarbejder på nuværende tidspunkt med madspildsappen Too Good To Go. Det betyder, at de varer, som de ikke får solgt, havner i lykkeposer, som kan købes til reduceret pris i Too Good To Go-appen. Blandt dem, der har reddet mest mad er Byens Brødhus, Dagli’Brugsen, Min Købmand og Lagkagehuset.

Her indtager Byens Brødhus igen førstepladsen med 20.827 solgte lykkeposer – i 2019 solgte de 11.026 lykkeposer.