900 børn til Volapyk – teater om digital sundhed

4. november 2016 Sundeved
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Ti forestillinger om digital sundhed er nærmest revet væk af elever i 1. og 2. klasse i Sønderborgs folkeskoler. Sundheden får ord og billeder i et tilfældigt møde mellem Tumle og Kloge, som pludselig konfronteres med stilheden, fordi deres smartphones svigter.volapyk-_-milton-sand

De ti teaterforestillinger opføres af duoen Rumlerikkerne alias skuespillerne Thomas Milton og Michael Sand, som begge er uddannet på skuespilskolen ved Aarhus teater.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forestillingerne sættes op på fem skoler, hvor der hvert sted er to forestillinger – kl. 9 og igen 10.30, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

De to travle herrer har følgende program med forestillingen:

  1. november på Nørreskov-Skolen i Guderup
  2. november på Gråsten Skole
  3. november på Kløverskolen i Sønderborg
  4. november på Ahlmann-Skolen
  5. november på Ulkebøl Skole.

Op til forestillingerne har skolerne fået tilsendt materiale, så lærerne kan forberede eleverne på at forstå og dermed lære af forestillingen.

”Jeg synes, det er en spændende teaterforestilling, som i en realistisk situation sætter fokus på farer ved den digitale verden.

Pludselig oplever to begavede mennesker, at de ikke ønsker at være alene, men at de mangler evnen til at møde et andet menneske i direkte, fysisk kommunikation. Det er tankevækkende, og jeg håber, elever og lærere inspireres til en god snak bagefter”, siger børne- og uddannelsesudvalget formand, Erik Lorenzen.

”Evnen til den umiddelbare og direkte dialog giver gode sociale færdigheder, som er afgørende for, at børn trives.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så det er supergodt, at teaterstykket inspirerer til en snak om det”, siger Helge Larsen fra Sundhedsudvalget.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Uddannelse, Sønderborg

Følg med i Forskningens Døgn

22. april 2021 Uddannelse

I næste uge kan alle se med på deres computer, tablet eller telefon, når forskere fra blandt andet universiteter, virksomheder og formidlings- og forskningscentre deler ud af deres viden inden for en bred række af emner og områder. Det er nemlig blevet tid til den årlige begivenhed, der går under betegnelsen Forskningens Døgn, som er […]

Læs mere...