945 færre på overførselsindkomster

5. november 2021 Samfund

Den 4. januar var der 10.197 personer mellem 18 og 64 år i Sønderborg Kommune, der modtog overførselsindkomst.

“Den 1. november er dette tal faldet til 9.252, altså 945 færre på overførselsindkomster. Det er en imponerende og en stor nedgang”, siger Jan Prokopek Jensen, formand for Arbejdsmarkedsudvalget, i pressemeddelse.

Det er især dagpengemodtagere og jobparate kontanthjælpsmodtagere, der er kommet i arbejde. Der er således 917 færre i disse to kategorier, og det er godt for dem og deres familier, men også for virksomhederne i vores område.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det betyder også, at staten i år har krævet 27 millioner kroner tilbage i refusioner. Resultaterne betyder også, at vi foreløbig kan overføre yderligere ekstra 20 millioner i år fra arbejdsmarkedsområdet til de velfærdsområder, der har behov for yderligere penge.

“Den forstærkede og gode indsats fra Jobcentrets side fortsætter, og vi forventer at antallet på overførselsindkomst fortsætter med at falde det kommende år”, siger Jan Prokopek Jensen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 COVID-19, Sønderborg

Antallet af Corona-smittede er stabilt – men højt

6. december 2021 COVID-19

Mandagens tal for antallet af personer i Sønderborg Kommune, som gennem den seneste uge er konstateret smittede med Corona er 294 – og det er ikke nævneværdigt flere eller færre end gennem de seneste dage. “Det ser ud til, at smitten har stabiliseret sig – men på et højt niveau. I lyset af den generelle […]

Læs mere...