Snap-filter skal gøre valget ungt

21. november 2017 KV2017

For første gang i Danmark tager Sønderborg Kommune på valgdagen et særligt Snapchat-filter i brug. Målet er at gøre valget mere ungt.

I bunden af billedet er der en tegnet stemmekasse og i toppen en taleboble med teksten: Jeg har stemt!

Sådan ser filtret – der kan beskrives som en billedramme – til det sociale medie Snapchat ud. Det kan frem til klokken 21 bruges på og omkring de 17 valgsteder i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet er, at unge skal vise hinanden, at de har stemt, fortæller valgansvarlig i Sønderborg Kommune, Betina Wichmann Knudsen i en pressemeddelelse:

”I Sønderborg Kommune følger vi hele tiden udviklingen og prøver nye tiltag. Vi tror ikke, at det her får hundredvis af unge til at skynde sig at stemme. Men vi mener, det kan være med til at ændre synet på et kommunalvalg – og forhåbentlig gøre det lidt mere tjekket at tale om blandt de unge”.

Flere end to tredjedele af de 15 til 18-årige bruger ifølge Danmarks Statistik appen Snapchat dagligt. Den gruppe vil Sønderborg Kommune gerne have fat i, så de får lyst til at stemme til de kommende valg. Til kommunalvalget i 2013 stemte kun godt 50 procent af de 19 til 29-årige.

”Vi har oplevet et enormt engagement på Snapchat fra de unge. Ikke nok med at de kommunikerer med hinanden. De bruger i høj grad også mediet til at få nyheder fra deres idoler og virksomheder, de finder interessante. Med filtret får Sønderborg Kommune mulighed for at kommunikere til en målgruppe, der ellers kan være svær at nå. For os er det samtidig en spændende opgave, da det er første gang man i Danmark bruger Snapchat på denne måde”.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk