Broager: En fejl der ikke er lavet lokalplan inden børnehavebyggeri begyndte

15. juni 2018 Broager Skrevet af: Ole Kæhler

Dengang det tidligere byråd skulle behandle en ansøgning om at bygge en børnehave på Vesterbakke i Broager var der prostester fra beboere i området – og jeg bad om, der blev lavet en lokalplan, siger byrådsmedlem Stefan Lydal til SønderborgNYT.

Et politisk flertal med Socialdemokratiet, Konservative, Fælleslisten og Enhedslisten samt Slesvigsk Parti blev i det tidligere byråd enige om at det ikke var nødvendigt med en lokalplan for at bygge en børnehave på trods af, at det er helt normalt, når man vil et byggeri af den karakter i et eksisterende boligkvarter, som er udlagt til boligområde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det gjorde, at beboere på Vesterbakke klagede deres nød til Planklagenævnet, som netop har givet dem medhold.

Planklagenævnet skriver i sin afgørelse den 14. juni, at de ophæver afgørelsen og hjemviser sagen til fornyet behandling i kommunen.

Det betyder, at kommunens afgørelse ikke længere gælder.

Sønderborg Kommune har ment, at opførelse af en børnehave på Vesterbakke i Broager ikke er lokalplanpligtig i henhold til planlovens.

“Desværre har klagen ikke opsættende virkning, så håndværkerne bygger videre, mens der laves en lokalplan over området. Jeg vil mene at afgørelsen betyder at anlægsarbejdet må indstilles pr. omgående og først kan genoptages når der er udfærdiget en lokalplan – om 9 til 12 måneder”, siger Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti.

28. april 2024 Frivillige, Sønderborg

Flere end 130 gik for Scleroseforeningen

28. april 2024 Frivillige

Inge Buhl fra Augustenborg var iblandt de flere rnd 130, der søndag gik en tur på enten godt to eller godt fire kilometer for at støtte Scleroseforeningen, som havde arrangeret turen, You Go. “Vi meldte os mest af alt for at støtte. At vejret så var fantastisk og gjorde turen ekstra god, er en sidegevinst”, […]

Læs mere...