Forening skal finde kloge hoveder til syddanske virksomheder

11. juli 2018 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Det kniber med at få besat syddanske stillinger, der kræver højt specialiseret arbejdskraft.

Derfor ser foreningen Work-Live-Stay Southern Denmark nu mod universitetsbyer i blandt andet Øst- og Sydeuropa for at tiltrække de bedste europæiske talenter til de syddanske virksomheder.

Med projektet Moving Global Talent vil foreningen i projektperioden tiltrække 100 højtuddannede udenlandske borgere, som kan bidrage til at mindske den mangel på højt kvalificeret arbejdskraft, som flere syddanske virksomheder oplever, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet vil helt konkret matche syddanske jobåbninger med højtkvalificerede borgere fra blandt andet syd- og østeuropæiske lande.

Der vil samtidig være fokus på modtagelsen af arbejdskraften i både virksomhederne og lokalsamfundene, så de nytilkomne kompetencer bedre kan fastholdes.

19. maj 2024 112, Sydals

Det er højsæson for have- og naturbrande

19. maj 2024 112

  Efter en lang vinter, hvor frosten har drænet planterne for vand, skal der kun en smule sol til at udtørre naturen og skabe brandfare, oplyser Beredskab Sønderborg. Det er især aske og cigaretskod, afbrænding af haveaffald og brug af ukrudtsbrænder, der er årsag naturbrande. Og mange benytter det gode vejr i Pinsen til grill […]

Læs mere...