Regionen: 700.000 kroner til lokale, kulturelle genforeningsbegivenheder

30. august 2018 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

I 2020 er det 100-året for, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark. Regionsrådet har afsat i alt tre mio. kr. til aktiviteter, der fejrer genforeningen og samtidigt understøtter regionsrådets kulturstrategi.

Formand Søren Rasmussen, Udvalget for regional udvikling i Region Syddanmark, siger:

“I 2020 skal vi fejre en af de vigtigste begivenheder i Danmarkshistorien. Det skal give genlyd i alle hjørner af regionen, når genforeningen fejres. Derfor er en del af de tre mio. kr. – i alt 700.000 kr. – øremærket til mindre initiativer, som kan sikre, at der vil være kulturbegivenheder i hele regionen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regionsrådet har netop godkendt retningslinjerne for, hvordan de 700.000 kr. skal fordeles. Det er for eksempel vigtigt, at kulturprojekterne er udsprunget af de syddanske potentialer og er med til at fremhæve syddansk identitet og særpræg.

For at sikre en så bred folkelig deltagelse i aktiviteterne som muligt bliver ansøgningerne bl.a. vurderet ud fra geografisk fordeling og aktivitetstyper.

  • Ansøgningsfristen er 31. marts 2019 med endelig afgørelse i regionsrådet ultimo juni 2019.
  • Artiklen fortsætter under annoncen

  • Der annonceres for midlerne fra september HER på: genforeningen2020.dk/
30. april 2024 112, Sønderborg

Ung mand på elløbehjul set med ‘gevær’ på ryggen

30. april 2024 112

En foreløbig ukendt mand har tirsdag eftermiddag givet anledning til utryghed i Sønderborg midtby ved at køre rundt på et sort el-løbehjul medbringende et geværlignende genstand på ryggen. Vedkommende er iført sort bluse m. hvid stribe, sort vest og hvide sko, skriver politiets vagtchef på X. Et vidne fortæller til politiet, at han har stået […]

Læs mere...