Prisen for ledersvigt på VUC Syd er fyresedler til lærere

1. september 2018 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Her i weekenden får lærere fra VUC Syd travlt med at kigge efter andre job, da de fredag fik en fyreseddel i hånden. Det får nu deres fagforening, Gymnasieskolernes Lærerforening, til at gå ind i sagen.

“Det er uacceptabelt, at lærere afskediges og dermed skal betale prisen for ledelsessvigt på VUC Syd”, mener formand for Gymnasieskolernes Lærerforening, Annette Nordstrøm Hansen., ifølge TV Syd.

Ifølge Gymnasieskolernes Lærerforening afskediges lærerne med den begrundelse, at de ikke har pædagogikum. Men når en skole ansætter lærere uden pædagogikum, er skolen forpligtet til at give lærerne pædagogikumuddannelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det har ledelsen på VUC Syd ikke gjort.

“Det er en yderst principiel sag for os, og vi vil forfølge den retsligt. Skolen har ikke levet op til sin forpligtelse, og nu fyres en del af lærerne. Vi er enige i, at lærerne skal opfylde de faglige og pædagogiske krav, men det er ikke lærerne, der skal betale prisen for ledelsessvigt”, siger formand Annette Nordstrøm Hansen.

5. maj 2024 112, Sønderborg

Ild i en varebil

5. maj 2024 112

Lørdag aften kørte brandbiler fra Station Sønderborg til Sjællandsgade i Sønderborg, fordi der var kommet et opkald om, at en bil stod i flammer. “Det var en varevogn og vi slukkede ilden og vendte retur igen”, siger Beredskab Sønderborgs indsatsleder, Henrik Jacobsen til SønderborgNYT. Her er der billeder fra branden.

Læs mere...