Borgmesteren vil ikke tvinge nye statsborgere til at give hånd

3. september 2018 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Der er et lovforslag fra Integrationsministeriet på vej gennem Folketinget om, at udlændinge skal give hånd ved ceremonien, hvor de får dansk statsborgerskab. Vil ansøgerne ikke give hånd, så bliver de ikke danskere.

Men hvis du står til at blive ny statsborger og bor i Sønderborg, så vil du ikke blive tvunget til at give hånd til kommunens borgmester i fremtiden, hvis et nyt lovforslag bliver stemt igennem.

Hermed tilslutter han sig socialdemokratiske kollega Ole Bjørstorp, der er borgmester i Ishøj, som i forleden sagde, at han både er klar til at gå i fængsel og få dagbøder for at undgå at tvinge nye statsborgere til at give ham hånden. Borgmesteren i Albertslund bakker også op.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg synes, at det er meget fint at have en ceremoni, når nogle får statsborgerskab. Jeg synes til gengæld, at det er fuldstændig latterligt, hvis man vil indbygge en præmis om, at man absolut skal give hånd”, lyder skudsmålet ifølge DR Nyheder fra borgmester Erik Lauritzen.

”Hvis det en enkelt gang skulle ske, at der er én som ikke ville give hånd, men hilse på en anden måde, så vil jeg respektere det”, siger han videre.

De socialdemokratiske borgmestre står dog ikke alene med kritikken. Også i Støjbergs egne rækker er der kritiske røster.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dragørs Venstre-borgmester Eik Dahl Bidstrup kalder nemlig forslaget for en tåbelig idé.

”Jeg kan ikke se, at det skulle være specielt liberalt. Jeg mener ikke, at man skal tvinges til hverken at give håndtryk eller stå på hovedet”, sagde han fredag til Jyllands-Posten.

Men på Christiansborg er der flertal for forslaget. Dansk Folkeparti bakker nemlig op om Inger Støjberg.

30. april 2024 Erhverv, Nordborg

Mikkel Friis-Thomsen er ny kommunikationschef i Danfoss

30. april 2024 Erhverv

Mikkel Friis-Thomsen bliver en del af Danfoss Group Communications & Public Affairs under ledelse af Kasper Elbjørn. Mikkel Friis-Thomsen er en velbevandret kommunikationsleder med erfaring i at drive kommunikationen i virksomheder med høj vækst og ambitiøse bæredygtighedsplaner. Mikkel har bl.a. drevet vellykkede internationale kommunikationsindsatser i både Vestas og Sydbank. Senest har han som chef for […]

Læs mere...