Gråsten og Sønderborg fjernvarme på vej til at blive lagt sammen

28. september 2018 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Når de sidste detaljer er på plads, vil fjernvarmeværkerne i Gråsten og Sønderborg ikke længere være hver for sig, men blive lagt sammen til ét selskab. Det blev udfaldet på ekstraordinære generalforsamlinger i de nu forhenværende fjernvarmeværker, der fandt sted torsdag aften, hvor begge bestyrelser fik mandat til at gennemføre en sammenlægning.

Den største spænding var der på forhånd om udfaldet af afstemningen i Sønderborg, hvor 2/3 af de fremmødte skulle stemme for en sammenlægning, mens der i Gråsten ”blot” skulle et simpelt flertal til. Men i såvel Sønderborg som Gråsten var der altså stemmer nok bag bestyrelsernes forslag om en sammenlægning, skriver Sønderborg Fjernvarme.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er glade for den opbakning, vi har fået fra andelshaverne hele vejen igennem dette forløb, som har kørt gennem længere tid. Vi er glade for fremmødet på generalforsamlingerne og debatten om sammenlægningen, som vi nu vil arbejde på at få til at ske hurtigst muligt”, siger Claus Plum, der er formand for Sønderborg Fjernvarme, og som også vil blive formand for det sammenlagte selskab.

“Det er vigtigt, at bestyrelserne sikrer forbrugerne den bedst mulige økonomi, og vi er overbeviste om, at sammenlægningen vil give de bedste muligheder for netop det”, lyder det videre fra Claus Plum og Morten Sommer, der er formand for Gråsten Fjernvarme.

Artiklen fortsætter under annoncen

De ser begge frem til, at sammenlægningen, der regnskabsmæssigt bliver med tilbagevirkende fra den 1. januar 2018, gennemføres i praksis.

Den nu forhenværende formand for Gråsten Fjernvarme, Morten Sommer, indtræder i bestyrelsen for det nye selskab, mens den nuværende direktør i Gråsten Fjernvarme, Peter Mikael Kjer Stærdahl, har valgt at søge nye udfordringer. Fremover vil Erik Wolff være direktør for det nye fjernvarmeselskab.