Måske bliver der lukket børnehaver og vuggestuer

6. december 2018 Sundeved Skrevet af: Ole Kæhler

Børnetallet er faldende og det gør, at byrådspolitikerne skal se grundigt på de lokalområder, hvor der flere – men små – institutioner.

”Det vækker altid uro, når der er behov for at se eksisterende modeller og organiseringen efter i sømmene. Men det er nødvendigt nu, hvor børnetallet er faldende, og hvor der derfor er alt for stor forskel i de områder, vi har – og dermed også på den service, borgerne betaler for. Det kan vi ikke forsvare. I ét område er der for eksempel kun små institutioner med 30-45 børn, og når institutionerne betales pr. barn, giver det små de institutioner få ressourcer til at dække åbningstiden af med i forhold til de store. Det giver ulige vilkår, og det har vi en forpligtelse til at forholde os til”, siger Claus Klaris, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, i en pressemeddelelse.

I februar er der politisk temamøde, inden udvalget i marts tager stilling til eventuelle sammenlægninger af institutioner.

Ordet sammenlægninger betyder, at børn fra de børnehaver og vuggestuer bliver flyttet til andre.

30. april 2024 112, Sønderborg

Ung mand på elløbehjul set med ‘gevær’ på ryggen

30. april 2024 112

En foreløbig ukendt mand har tirsdag eftermiddag givet anledning til utryghed i Sønderborg midtby ved at køre rundt på et sort el-løbehjul medbringende et geværlignende genstand på ryggen. Vedkommende er iført sort bluse m. hvid stribe, sort vest og hvide sko, skriver politiets vagtchef på X. Et vidne fortæller til politiet, at han har stået […]

Læs mere...