Åbent Hus på Det Blå Gymnasium i aften

24. januar 2019 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Når uddannelsesmulighederne er mange, kan det være svært at træffe et valg, og derfor inviterer Det Blå Gymnasium i Sønderborg til åbent hus i dag, torsdag, klokken 19.00. Her kan unge og deres forældre komme og danne sig et indtryk af, hvad Det Blå Gymnasium fagligt og socialt kan tilbyde, og det kan forhåbentligt gøre uddannelsesvalget lettere.

Det Blå Gymnasiums fag spænder vidt, og det samme gør elevernes fremtidige muligheder for videregående uddannelse. Vores studieretninger tager udgangspunkt i iværksætteri og innovation, økonomi og matematik, internationale forhold, sprog, kommunikation, organisation og ledelse. Studieretningerne er sammensat af fag således, at de lever op til adgangskravene til flest mulige økonomiske og samfundsvidenskabelige videregående uddannelser – alt lige fra candmerc og jura til psykologi og samfundsfag, men også bacheloruddannelser som sygeplejerske, pædagog og lærer. Gymnasiets faglige profil og studieretninger præsenteres ved velkomsten i auditoriet, og på rundvisningen efterfølgende er der tid til spørgsmål.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mennesker du møder

Til åbent hus møder man selvfølgelig også gymnasiets undervisere, der blandt andet fortæller om de nye fag, spændende projekter, virksomhedsbesøg og studierejser. Gymnasiets studievejleder vil svare på spørgsmål og hjælpe med at skabe overblik over formelle krav med mere. Det er også studievejlederen, som inden sommerferien tilbyder en individuel samtale med hver kommende elev og dennes forældre for at sikre en god start på skolen.

Det sociale liv på et gymnasium er også vigtigt, og derfor vil gymnasiets ambassadørkorps, der består af nuværende elever, stå for aftenens rundvisning. Her kan man blandt andet opleve Det Blå Gymnasiums aktive studiemiljø, se elevernes klublokale, eSports-lokaler og møde for eksempel festudvalg, elevrådet og SoMe-udvalg, og ellers høre om, hvordan hverdagen opleves som elev på gymnasiet.

Artiklen fortsætter under annoncen