Stikkeren – 9. april åbnede for hans muligheder

9. april 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Bogen Stikkeren handler om, hvor ondskabsfuldt et menneske kan være, når drivkraften er griskhed. Stikkeren handler om en sønderborglærer, der bliver en del af modstandsbevægelsen.

Læreren er ene og alene i modstandsbevægelsen, fordi det giver ham et glimrende indblik i, hvem der også var der.

Virkeligt mange af dem angav læreren til tyskerne, der betalte ham for hans oplysninger. Han solgte mennesker han kendte og endnu flere han ikke kendte – velvidende at de blev tortureret, fængslet, sendt i kz-lejr og sandsynligvis dræbt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Beskrivelse af en kynisk mand, der fik stor gavn af besættelsen.

Bogen er skrevet af Henning N. Larsen og er et yderst veldokumenteret værk, der afslører, hvor ond en ganske almindelig mand kan være – og det gør den ikke mindre interessant, at langt det meste af hans afskyeligheder skete i Sønderborg, hvor han boede og arbejdede.

 

30. april 2024 Erhverv, Nordborg

Mikkel Friis-Thomsen er ny kommunikationschef i Danfoss

30. april 2024 Erhverv

Mikkel Friis-Thomsen bliver en del af Danfoss Group Communications & Public Affairs under ledelse af Kasper Elbjørn. Mikkel Friis-Thomsen er en velbevandret kommunikationsleder med erfaring i at drive kommunikationen i virksomheder med høj vækst og ambitiøse bæredygtighedsplaner. Mikkel har bl.a. drevet vellykkede internationale kommunikationsindsatser i både Vestas og Sydbank. Senest har han som chef for […]

Læs mere...