Millioner til storstilet projekt om 1864

17. april 2013 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Fire museer med tilsammen over 300.000 gæster vil til næste år – takket være en millionbevilling fra Arbejdsmarkedets Feriefond, Nordea Fonden, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Augustinus Fonden – kunne gennemføre et storstilet projekt om krigen i 1864, som med moderne og interaktiv teknologi vil sætte fokus på krigen set fra slagmarkerne til lands, til søs og hjemme i de fader- og sønneløse familier – også syd for grænsen.

Fire museer har sat sig for at fortælle historien om krigen i 1864 og dens betydning for udviklingen af det 20. århundredes Danmarkshistorie. De fire museer er: Danevirke Museum, Historiecenter Dybbøl Banke, Dansk Landbrugsmuseum samt Fregatten Jylland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fondene kommer med i alt 8,2 millioner kroner.

8. maj 2024 112, Nordborg

Indbrudstyve stjal køleskabe

8. maj 2024 112

I løbet af weekenden har der været indbrud hos Nordborg Andelsboligforening og enten er tyvene kommet ind gennem en ulåst dør eller også har de haft en nøgle. “Det siger vi, fordi der ikke er spor, som viser, de er kommet ind på anden måde”, siger Chris Thorning Vesterdal fra Sønderborgs politi. “Der er stjålet […]

Læs mere...