Statsskolen kom et skridt nærmere en ny idrætshal

27. februar 2020 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborgs byråd har onsdag enstemmigt vedtaget at godkende lokalplanen for ‘Ringriderpladsen og Stadion i Sønderborg By’. Den beslutning bringer muligheden for at opføre en hal bagved Stadion et skridt nærmere.

Sønderborg Statsskole har modtaget nyheden om byrådets beslutning med glæde og vil gerne takke Sønderborg Kommune, Ringriderforeningen og FC Sønderborg for det konstruktive samarbejde, der har bragt os så vidt, skriver Statskolen.

Grunden til at Sønderborg Statsskole ønsker at få opført en hal er en akut mangel på plads til at undervise eleverne på de 38 idrætshold, som skolen har i dag. En hal vil også gøre det muligt at samle skolens elever og lærere på ét sted. Dette er nødvendigt for at kunne give fælles beskeder og gennemføre fællesaktiviteter som foredrag, koncerter, mm. Det er også en del af undervisningen. Den mulighed har Sønderborg Statsskole ikke i dag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvert år fejrer Sønderborg Statsskole også elevers afslutning af både den 2-årige HF-uddannelse og den 3-årige STX-uddannelse ved dimissionen. Forældre og lærere deltager også. Festligheden er en central del af livets gang på skolen. Det er et stort ønske, at dimissionen på sigt kan holdes i ‘eget hus’. I flere år har skolen lejet Frihedshallen på Idrætshøjskolen til arrangementet.

Nogle vil måske spørge om Sønderborg Statsskole ikke er stor nok.

Sønderborg Statsskole fejrer 100-års jubilæum i år. Det er en begivenhed, som skolen gerne vil fejre sammen med Sønderborg i sensommeren. Mere om det på et senere tidspunkt. På trods af udbygninger og købet af Domhuset vil der, selv om børnetallet skulle falde yderligere, stadig ikke være tilstrækkeligt med plads.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er vigtigt at understrege, at det også bliver muligt for kommunens foreninger at benytte en kommende idrætshal. En idrætshal vil også være med til at supplere de idrætsfaciliteter, der allerede er omkring Stadion.

Der sker ikke videre i projektet før en fire ugers klagefrist er overstået.

30. april 2024 Erhverv, Sydals

Brugsuddeler glæder sig over Kegnæsvej åbnes igen

30. april 2024 Erhverv

Gennem længere tid har der været vejarbejde på Kegnæsvej i Skovby, men på fredag åbnes vejen igen for trafik. “Der bliver lagt asfalt på torsdag og fra fredag kan der køres på vejen”, siger brugsuddeleler Hansjørgen Bonde fra Dagli’ Brugsen i Skovby til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at vejarbejdet har været udfordring. “Og så har […]

Læs mere...