Udenrigsministeriet fraråder rejser til hele verden – danskere i udlandet skal komme hjem

13. marts 2020 Samfund Skrevet af: Michael Kjær

På et pressemøde fredag eftermiddag fortalte udenrigsminister Jeppe Kofod at Udenrigsministeriet nu fraråder alle ikke-nødvendige rejser til alle lande i hele verden grundet Corona-virussen.

Danmark lukker ikke grænserne, heller ikke til Tyskland. Der er tidligere indført helt specifikke rejserestriktioner for flytrafik for områder, hvorfra Udenrigsministeriet fraråder alle rejser, de såkaldte ’røde’ områder.

Udenrigsministeriet opfordrer alle danskere til at rejse hjem hurtigst muligt, da risiciene forbundet med rejser til alle lande er alvorlige. Det er dog ikke et dansk krav, at man forlader et givne land eller område.

Artiklen fortsætter under annoncen

Man skal dog være opmærksom på, at situationen udvikler sig hastigt i øjeblikket og rejsende bør være opmærksom på, at man i andre lande med kort varsel kan indføre restriktioner for at forhindre og begrænse udbredelse af smitte med coronavirus/covid 19.

Restriktionerne kan være tvungen karantæne, aflysning af flyafgange, lukning af grænseovergange eller andet.

Læs og følg myndighedernes anvisninger på
www.coronasmitte.dk

Artiklen fortsætter under annoncen


Myndighedernes hotline telefon
70 20 02 33

Følg udviklingen i Sønderborg-området på
SønderborgNYTs Corona-kategori

Lad os stå sammen – hold afstand!

30. april 2024 112, Sønderborg

Ung mand på elløbehjul set med ‘gevær’ på ryggen

30. april 2024 112

En foreløbig ukendt mand har tirsdag eftermiddag givet anledning til utryghed i Sønderborg midtby ved at køre rundt på et sort el-løbehjul medbringende et geværlignende genstand på ryggen. Vedkommende er iført sort bluse m. hvid stribe, sort vest og hvide sko, skriver politiets vagtchef på X. Et vidne fortæller til politiet, at han har stået […]

Læs mere...