Alt er klar til byggestart på water-park-hotel

28. juni 2013 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Af Kristian Pallesen

Med et fælles koncept for hotel og waterpark skabes der i Sønderborg et unikt byggeri i samarbejde med entreprenørfirmaet A. Enggaard, Aalborg, og Henning Larsen Architects i København.

Næste skridt er taget på vejen til byggeriet af det hidtil største hotel i den dansk-tyske grænse-region.

Havneselskabet i Sønderborg har skabt et fælles konsortium til at virkeliggøre byggeriet af hotel med waterpark i den nye bydel i Sønderborg, som den internationalt berømmede arkitekt Frank Gehry har udarbejdet masterplan for.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Havneselskab har således indgået aftaler med de parter og operatører, som i et fælles konsortium vil få detaljerne på plads for både byggeri og drift af et hotel med 210 værelser på 18 etager og en waterpark på 6.000 kvm.

Parterne i det nye sønderjyske hotelkonsortium er én af Tysklands solide internationale hoteloperatører, RIMC , med hotelprojekter i en række lande og tyske Alpamare Management, som er én af de førende europæiske udviklere af waterparks. Bygge- og entreprenør-kompetencerne bidrager A. Enggaard, Aalborg med, og konsortiets parter er gået i tæt dialog med Henning Larsen Architects , som er udvalgt til at tegne projektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

–  Vi har bragt netop de parter sammen, som kan realisere projektet, så vi får det allerbedste grundlag til i efteråret også at få finansieringen på plads, mener havneselskabets administrerende direktør Michael Saxtorph, Sønderborg. Han siger om processen:

– Det fælles konsortium viser en fantastisk vilje og fasthed i drøftelserne om, hvordan alle krav til byggeriets bæredygtighed, driftsøkonomi og publikums oplevelse af kvalitet bliver helt unik for vores landsdel. Vi forventer at kunne præsentere det samlede projekt i detaljer sidst i august.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eksperter i hoteldrift

RIMC har et solidt kendskab og erfaring i at udvikle individuelle hotelkoncepter og har været involveret i at udvikle og drive ca. 100 hoteller i Tyskland, Schweiz, Østrig, Rusland, Italien, Indien og Benelux. Kerneydelsen er at skabe hotelkoncepter, gennemføre dem og senere drive disse.

– RIMC fuldender skræddersyede kontrakter tilpasset lokale forhold og sætter aldrig deres eget navn på hotellet. De formår at sætte sig ind

Artiklen fortsætter under annoncen

i de lokale forhold og at se mulighederne i synergier, der er med til at sikre hotellet en langsigtet sund økonomi. Dermed bliver det også en langsigtet sund investering. Og som direktøren i selskabet siger det, så er de måske ikke bedre end andre hotel-grupper. De er bare anderledes – og superkompetente, lyder vurderingen fra Michael Saxtorph.

Artiklen fortsætter under annoncen

Trendsætter for waterparker

Alpamare er trendsætter indenfor waterparker og har mere end 30 års erfaring i at designe, bygge og drive rentable waterparker i bl.a. Tyskland og Schweiz. Firmaet åbnede i 1972 Europas første badeland og står bag én af verdens første indendørs vandlande med en unik kombination af sjov og wellness faciliteter. Alpamare er tildelt prisen for det reneste vandland i Tyskland.

– Alpamare ved præcist, hvad slags forundersøgelse investorer har brug for. De ved, hvilke oplysninger der er relevante for lave drifts-og vedligeholdelsesomkostninger, og hvordan man konstant kan øge interessen for en park i et stærkt konkurrencepræget miljø. Det er en meget seriøs og professionel partner for os, da de samtidig lægger stor vægt på energioptimering og energirecirkulering i waterparken – det er jo væsentligt i ProjectZero-land, understreger havneselskabets adm. direktør Michael Saxtorph.

1. maj 2024 Politik, Sønderborg

Borgmesteren holdt en 1. maj-tale om velfærd og krig

1. maj 2024 Politik

Gennem årene er der sat spørgmålstegn ved, om der er brug for en kampdag eller en kamp. Har vi ikke opnået stor velstand og fået et godt velfærdssamfund? Er der noget at kæmpe for som socialdemokrat eller som fagforening? Sådan indledte borgmester Erik Lauritzen sin 1. maj-tale fra talerstolen ved FH Sønderjyllands 1. maj-arrangement i […]

Læs mere...