Debat: Samarbejde på tværs er en forudsætning når det gælder miljøet i fjord, sund og bælt

14. januar 2021 Augustenborg Skrevet af: Redaktion

Slesvigsk Parti skriver:

Kommuner vest og øst for Lillebælt sender en fælles stærk appel til miljøministeren og beder om hjælp til at redde havmiljøet i Lillebælt. Anledningen er et kraftigt iltsvind i det sydlige Lillebælt og Det Sydfynske Øhav.

Det er helt i Slesvigsk Partis ånd både at trække i arbejdstøjet for miljøet og biodiversiteten i Lillebælt, og at de danske kommuner involverer relevante tyske aktører, når det gælder konkrete handlinger.

At Lillebælt-kommunerne sammen slår alarm er godt og statuerer et eksempel. Samarbejde på tværs er en forudsætning for at nå i mål når det gælder miljøet i fjord, sund og bælt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men samarbejdet kan også være til gavn inden for områderne infrastruktur, uddannelse, erhverv og turisme – forudsat at vi fortsætter dialogen.

Det vil vi i Slesvigsk Parti.

Vi foreslår at udbygge og fæstne samarbejdet i kølvandet på det aktuelle initiativ.

Rammen herfor kunne være et geografisk målrettet områdeinitiativ, der kan både sætte gang i og støtte konkrete indsatser, der fremmer vækst og udvikling i det sydlige Lillebæltsområde.

7. maj 2024 112, Sønderborg

Hundeslagsmål i Ulkebøl

7. maj 2024 112

Mandag er der en labrador på Agtoftvej i Ulkebøl, som bliver bidt af en blandingshund. Blandt andet fik den en flænge ved halsen. “Vi har sigtet ejeren af blandingshunden efter hundeloven”, siger Martin Hess Pedersen fra politiet i Sønderborg.  

Læs mere...