Corona: Carelink skal køre rundt i kommunerne og lynteste

30. januar 2021 REGIONALT Skrevet af: Redaktion

Fra februar er det firmaet Carelink, der står for at tilbyde hurtigtest i Region Syddanmark. Fremover vil en stor del af testkapaciteten blive et mobilt tilbud, der fordeles i samarbejde med kommunerne.

Et fleksibelt, mobilt tilbud om hurtigtest.

Sådan bliver det, når firmaet Carelink fra 1. februar kommer til at stå for at tilbyde hurtigtest i Region Syddanmark. Opgaven med at udføre hurtigtest har været i et nationalt udbud. Carelink vandt opgaven.

10.000 mobile test

Artiklen fortsætter under annoncen

Cirka 10.000 test om dagen bliver tilbudt fra Carelinks testbiler rundt i hele regionen. Alle kommuner får mulighed for at få daglige besøg af hurtigtestbilerne.

Regionsrådsformand Stephanie Lose siger i en pressemeddelelse:

“Med den mobile kapacitet vil der være lyntest tilgængelige i samtlige kommuner, og bilerne kan både bruges til at køre helt ud til for eksempel plejehjem og sociale institutioner. Vi skal udnytte over 10.000 mobile test hver dag bedste muligt i forhold til at forhindre smitteudbrud og bryde smittekæder”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med de mobile testenheder er der desuden mulighed for, at regionen i perioder kan rykke en større del af testkapaciteten til de områder, hvor der kan være særligt behov for det. Eksempelvis på grund af smitteudbrud.

Hurtigtestbilerne kommer til at være i alle kommuner løbende. Antallet af tilgængelige test i hver kommune bestemmes på nuværende tidspunkt af indbyggertallet i kommunen.

Regionen har bedt kommunerne om at lave forslag til køreruter for de mobile enheder inden for de nationale prioriteringsrammer. Det vil bero på kommunale vurderinger af, hvordan hurtigtestene bedst benyttes.