Nye regler ved indrejse i Danmark

6. februar 2021 REGIONALT Skrevet af: Redaktion

Personer, der rejser til Danmark efter at have opholdt sig i udlandet, omfattes i perioden fra 7. februar og foreløbigt til og med 28. februar 2021 af krav om dels at lade sig teste for corona i forbindelse med indrejsen og dels at gå i isolation i 10 dage – med mulighed for at afkorte isolationen ved en negativ PCR-test taget tidligst på fjerdedagen efter indrejse.

Udlændinge, der ikke har fast bopæl i eller opholdstilladelse til Danmark, skal derudover fortsat have et anerkendelsesværdigt formål for at rejse ind i Danmark, skriver Transportministeriet til SønderborgNYT i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der vil gælde en række undtagelser fra kravene om test og isolation. Blandt andet for børn under 15 år, visse personer med fast bopæl i grænselandet og visse personer, der hyppigt krydser grænsen som led i varetagelsen af deres arbejde.

Udlændinge, der indrejser for at arbejde, levere varer eller tjenesteydelser ind i eller ud af Danmark eller har andet anerkendelsesværdigt formål, vil heller ikke være omfattet af isolationskravet i de perioder, hvor de varetager anerkendelsesværdige formål.

29. april 2024 Samfund, Sønderborg

Opsigelsen af tolkeaftalen giver en del bøvl

29. april 2024 Samfund

Opsigelsen af tolkeaftalen betyder, at Sønderborg Kommune snarest muligt skal gennemføre en ny konkurrenceudsættelse af tolkeydelser. Det tager tid, men processen er sat i gang. I mellemtiden giver det os en del bøvl i sagsbehandlingen, hvor vi skal ud og finde andre tolke for at få løst de konkrete opgaver, hvor der er behov for […]

Læs mere...