Flertal i Økonomiudvalget støtter op om lokalplan for Brohovedvej

17. marts 2021 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Forvaltningen har lavet et lokalplanforslag, som har til formål at fremtidssikre de attraktive boligområder ved Brohovedvej, Birke Allé og Langbrogade i Sønderborg og sikre de stedlige bevaringsinteresser.

Forslaget til lokalplanen har været i offentlig høring i 12 uger og forvaltningen har modtaget 11 høringssvar, som har medført 19 ændringer.

Desuden foreslår forvaltningen af egen drift at tilføje seks ændringer.

I Teknik- og Miljøudvalget stemte Venstre imod lokalplanen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Flere husejere føler, de stilles dårligere i den nye lokalplan”, siger Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT og det er forklaringen på, at Venstre stemte imod i Teknik- og Miljøudvalget og nu også i Økonomiudvalget.

Flere socialdemokrater havde i første omgang også svært ved at bakke op om forslaget.

“Flere boliger i området er beskyttet med nogle klausuler og de dækkes nu ind med ændringer i lokalplanen – og det gør, at vi, socialdemokrater, nu stemmer for planen”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT efter mødet i Økonomiudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Birke Allé og den del af Langbrogade, der mødes med Birke Allé, indeholder en stor koncentration af bevaringsværdige bygninger. Området er primært udbygget i 1920erne og ’30erne og fremstår harmonisk og tidstypisk med større villaer placeret ud til vejen og med mellemliggende forhaver.

Brohovedvej i Sønderborg er bebygget i 1960erne med lave enfamiliehuse på relativt små grunde. Grundene er udstykket af haverne fra de noget ældre villaer på Birke Allé.

Enkelte huse er opført i 1980erne. Alle er ét-planshuse med enten fladt tag eller helt lave taghældninger, med undtagelse af to nyere ejendomme, som er opført i to etager.

Artiklen fortsætter under annoncen

Området er et attraktivt boligområde med ældre bebyggelser på mindre matrikler.

Undervejs i processen vurderede forvaltningen, at det ville være hensigtsmæssigt at udvide lokalplanafgrænsningen til også at omfatte et mindre område i den øvre ende af Sundgade, der i dag ikke er lokalplanlagt.

Bebyggelsen her skriver sig ind i den bymæssige udviklingshistorie, der knytter sig til det øvrige lokalplanområde og rummer særlige bevaringsinteresser, som er væsentlige at fastholde og fremme.

7. maj 2024 Samfund, Sønderborg

Hør foredrag om udfordringer ved høretab og få gode råd

7. maj 2024 Samfund

Høreforeningen byder alle velkommen til et foredrag med psykolog Camilla Carlsen Bechsgaard tirsdag den 14. maj 2024, fra klokken 14:00 i Frivillighedens Hus, Perlegade 50 i Sønderborg. Camilla Carlsen Bechsgaard er cand.psych.aut. tilknyttet Høreforeningen som psykolog, og hun vil fortælle om udfordringer og give gode råd vedrørende høretab. Til arrangementet forefindes teleslynge og skrivetolke, og […]

Læs mere...