Planen for syddansk psykiatri er godt i gang

23. marts 2021 Politik Skrevet af: Redaktion

Da regionsrådet i Region Syddanmark vedtog Psykiatriplan 2020-24, var det med en klar vision om, at den syddanske psykiatri skal styrkes markant på en række områder. Målet er, at patienter og pårørende, der har psykisk sygdom inde på livet, hurtigere kan få den hjælp, de har brug for. Og at den styrkelse skal ske så hurtigt som muligt.

Psykiatriplanen indeholder 39 anbefalinger, der sikrer et langsigtet fokus og en klar strategisk retning, og nu viser en netop offentliggjort statusrapport, at 31 af de 39 anbefalinger allerede er på skinner her et år efter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udvalgsformand Thies Mathiasen fra regionsrådets Psykiatri- og Socialudvalg siger i en pressemeddelelse:

“Det er godt at se, at vi er kommet så langt på så kort tid, og at ambitionerne i psykiatriplanen i den grad bliver levet ud. Men samtidig er det også tydeligt, at der er nogle problemstillinger, for eksempel i forhold til rekruttering, som kræver ekstra bevågenhed”, siger han og fortsætter:

“Derfor er det også vigtigt, at vi ikke kun har fokus på at få flest mulige nye initiativer i gang, men også sørger for, at hverdagen rundt om på afdelingerne fungerer samtidig med alt det nye. Det er helt afgørende, og det er vi meget bevidste om”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det koster cirka 75 millioner kroner om året at føre Psykiatriplan 2020-24 helt ud i livet. Penge, der kommer fra Region Syddanmarks eget budget og fra særlige puljer i Finansloven for 2020.

30. april 2024 Erhverv, Nordborg

Mikkel Friis-Thomsen er ny kommunikationschef i Danfoss

30. april 2024 Erhverv

Mikkel Friis-Thomsen bliver en del af Danfoss Group Communications & Public Affairs under ledelse af Kasper Elbjørn. Mikkel Friis-Thomsen er en velbevandret kommunikationsleder med erfaring i at drive kommunikationen i virksomheder med høj vækst og ambitiøse bæredygtighedsplaner. Mikkel har bl.a. drevet vellykkede internationale kommunikationsindsatser i både Vestas og Sydbank. Senest har han som chef for […]

Læs mere...