Bilerne blev – også – hjemme i 2020 – dog ikke i Skovby

1. april 2021 Samfund Skrevet af: Michael Kjær

Corona-pandemien har, for mange, betydet hjemmearbejde, færre arrangementer samt fritidsaktiviteter og det betød længere afstand mellem bilerne på vejene i Sønderborg-området i 2020.

En opgørelse, som ProjectZero har udgivet, viser, at persontrafikken i Sønderborg-området faldt med knap 9 procent sidste år. Opgørelsen er lavet med afsæt i de trafiktællinger, som foretages langs Sønderborgmotorvejen, på landevejene til og fra centerbyerne samt sommerhusområdet på Sydals og i selve Sønderborg by.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undersøgelsen for Sønderborg-området bekræfter den nationale udvikling, som viser et samlet fald i trafikken med 7,5 procent for hele Danmark.

De største fald i antal talte køretøjer er på Sønderborg-motorvejen og ved Hjortespring – på hovedvejen mellem Guderup og Svenstrup – og et mindre fald i Vester Sottrup og Nybøl, mens trafiktallet er steget med 20 procent i Skovby.

Færre biler på vejene betyder mindre CO2-udledning og dermed et skridt mod ProjectZero-visionen om et CO2-neutralt Sønderborg-område i 2029, selvom det må forventes, at bilerne vender tilbage til vejene igen, når samfundet begynder at åbne den kommende periode.

Artiklen fortsætter under annoncen

Denne artikel er bragt i samarbejde med Sønderborgs ProjectZero.