Debatindlæg: Ghettoloven er et overgreb på boligområdet Nørager

1. april 2021 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Johanna Maria Precht, Nørager, skriver:

Den 26. marts var Bolig- og Indenrigsminister Kåre Dybvad Bek på besøg i Nørager. På SønderborgNYT på billede fra besøget ser det ud om som borgmesteren, som deltog i besøget, kigger sig nervøst over skuldrene efter de lokale beboere. Det kan man godt forstå.

I Nørager er utilfredsheden med Boligministerens ghettolov stor. Og Sønderborg Kommunes dispensationsansøgning til Boligministeriet svarer til at være udsat for et racistisk motiveret overfald og så bagefter anmode gerningsmændene om et plaster på kraniebruddet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Boligministeren fortæller, at han vil se med milde øjne på dispensationsansøgningen. Men dispensationen er en helt utilstrækkelig løsning ghettolovens overgreb på Nørager.

Ghettoloven er dyr

På landsplan vil det koste milliarder at nedrive udmærkede boliger. Sønderborg Kommune kommer desuden til at hænge på regningen for de beboere, der skal genhuses andre steder.

Ghettoloven er dum

Ghettoloven løser ikke, at mennesker med få penge bosætter sig der, hvor de har råd til det – og det vil også fremover være i de almene boliger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ghettoloven er diskriminerende

Ghettoloven – og boligministerens nye og endnu værre boligudspil – straffer mennesker for hvor deres forældre er født, og straffer mennesker med sygdom eller handicap for at være på førtidspension.

Borgmesteren og SAB-formanden har forhåbentligt forklaret boligministeren, at ghettoloven således er uretfærdig og urimelig og dispensationen er en utilstrækkelig løsning.

30. april 2024 Erhverv, Nordborg

Mikkel Friis-Thomsen er ny kommunikationschef i Danfoss

30. april 2024 Erhverv

Mikkel Friis-Thomsen bliver en del af Danfoss Group Communications & Public Affairs under ledelse af Kasper Elbjørn. Mikkel Friis-Thomsen er en velbevandret kommunikationsleder med erfaring i at drive kommunikationen i virksomheder med høj vækst og ambitiøse bæredygtighedsplaner. Mikkel har bl.a. drevet vellykkede internationale kommunikationsindsatser i både Vestas og Sydbank. Senest har han som chef for […]

Læs mere...