Biogasanlæg: Ærgerligt der er en mangel i VVM-undersøgelsen siger borgmesteren

19. april 2021 Gråsten Skrevet af: Ole Kæhler

Det er ærgerligt, der er en enkelt mangel i VVM-undersøgelsen, lyder det fra borgmester Erik Lauritzen, der samtidig slår helt fast, at tingene selvfølgelig skal være i orden. VVM-undersøgelsen er grundlaget for, at der kan opføres et biogasanlæg i Kværs.

“Nu skal forvaltningen og Nature Energy se på sagen, så det punkt, der blev underkendt, kan blive undersøgt og arbejdet ind i undersøgelsen”, siger Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

I første omgang er det forvaltningen, der sidder med sagen og borgmesteren er endnu ikke ind detaljerne og kan derfor ikke forklare nærmere om, hvilket punkt i VVM-undersøgelsen der er en mangel i og understreger, at der stadig er politiske vilje til, at der bygges et biogasanlæg i Kværs.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men grundlaget skal selvfølgelig være i orden og at Nature Energy begyndte at bygge inden klagesager var afgjort, er selskabets eget ansvar”.

Teknik- og Miljøudvalgets formand, Aase Nyegaard vil have en snak med forvaltningen i løbet af tirsdag, hvorefter hun er klar til at fortælle, hvad Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse betyder for opførelsen af biogasanlægget og for Sønderborgs ProjectZero-vision og et CO2-neutralt Sønderborg i 2029, hvor blandt andet biogasanlægget i Kværs, spiller en væsentlig rolle.

17. maj 2024 Erhverv, Sønderborg

Nyt renseanlæg får spildevandstaksten til at stige

17. maj 2024 Erhverv

Hvert år renser SONFOR 7,5 milliarder liter spildevand, før vandet igen kan udledes. Spildevandet renses i dag på SONFORs fem renseanlæg. Det ældste af anlæggene er fra 1966 og fire ud af de fem anlæg er nu så gamle og udslidte, at det kræver nytænkning af hele spildevandsstrukturen i Sønderborg Kommune. Derfor har SONFOR i […]

Læs mere...