Sygeplejersker i Sønderborg Kommune udtages til strejke

3. august 2021 Erhverv Skrevet af: Redaktion

Fra 31. august vil 315 ekstra sygeplejersker skulle nedlægge arbejdet og tage del i den strejke, der har været i gang siden midten af juni.

De seneste tre uger er der blevet udtaget henholdsvis 702, 225 og 215 sygeplejersker. Dertil kommer de cirka 5000 sygeplejersker, der har været udtaget til strejke siden konfliktens start.

”Det gør altid ondt, når sygeplejerskerne strejker, fordi vi ikke kan undgå, at det også går ud over borgere og patienter. Derfor håber jeg også, at de, der sidder med nøglen til en løsning, efterhånden har forstået alvoren”, siger Grete Christensen, der er formand for Dansk Sygepleje Råd, DSR, i en pressemeddelelse, hvor optrapningen bliver annonceret.

Artiklen fortsætter under annoncen

I pressemeddelelsen skriver DSR, at det særligt er sygeplejerskerne i kommunerne, der bliver ramt denne gang.

I Region Syddanmark rammes blandt andre Sønderborg og Aabenraa.

De udtagne sygeplejersker er stort set alle fra visitationsafdelinger eller hjemmesygeplejen og har ansvar for overgangene fra sygehus til kommune, oplyser DSR.

14. maj 2024 Politik, Sundeved

Borgere i Avnbøløsten fik ikke medhold i deres klage

14. maj 2024 Politik

Borgere i Avnbøløsten og omegn har klaget til Planklagenævnet, fordi Byrådet har godkendt kommuneplanen, som blandt meget andet betyder, at et område i Avnbøløsten er lagt ud som perspektivområde for en vindmøllepark. Klageren mente ikke, at Byrådet havde taget højde for den store mængde indsigelser, der var kommet. Nu har Planklagenævnet behandlet sagen og skriver, […]

Læs mere...