Marinehjemmeværnet fejrede sin 70-årsdag med Åbent Skib

15. marts 2022 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

I dag, tirsdag, fylder Marinehjemmeværnet 70 år – og det fejres i Sønderborg med Åbent Skib frem til cirka 18, hvor alle, der har lyst, kan komme ombord på Budstikken og blive vist rundt.

“Nogle af de allerførste, som kom på besøg var nogle klasser fra Ahlmann-Skolen og der kom også en klasse fra Gråsten, siger skibets kaptajn, Sven Due til SønderborgNYT.

Marinehjemmeværnet i Sønderborg løser i tæt samarbejde med Søværnet en række opgaver indenfor farvandsovervågning, redning, havmiljø og bevogtning. I samarbejde med, Politi, SKAT, kommuner og havforskere deltager Marinehjemmeværnet også i løsningen af en række civile opgaver.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi, der er ombord på skibet, er alle frivillige på samme måde som de frivillige brandmænd. Og vi kan sagtens bruge flere, som har lyst til at blive en del af vores fællesskab”, siger Sven Due.
Marinehjemmeværnets fartøjer er udrustet med hurtigtgående gummibåde, moderne navigations- og kommunikationsudstyr samt udstyr til redning og havmiljøopgaver.
7. maj 2024 Samfund, Sønderborg

Hør foredrag om udfordringer ved høretab og få gode råd

7. maj 2024 Samfund

Høreforeningen byder alle velkommen til et foredrag med psykolog Camilla Carlsen Bechsgaard tirsdag den 14. maj 2024, fra klokken 14 i Frivillighedens Hus i Sønderborg. Camilla Carlsen Bechsgaard er cand.psych.aut. tilknyttet Høreforeningen som psykolog, og hun vil fortælle om udfordringer og give gode råd vedrørende høretab. Til arrangementet forefindes teleslynge og skrivetolke, og det koster […]

Læs mere...