Venstre: Ned med taksten i SFO’erne

Arkivfoto
Arkivfoto
1. november 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådskandidat Daniel Staugaard, Venstre, skriver:

Venstre foreslår, at taksten for en fuldtidsplads i SFO sænkes med 20 % – svarende til 360 kr. i måneden. Hvor en fuldtidsplads for øjeblikket koster 1.800 kr. i måneden, vil den med Venstres forslag fremadrettet komme til at koste 1.440 kr.

Fra 1. august 2014 træder skolereformen i kraft. Dermed bliver det lovpligtige minimums-timetal for de yngste elever hævet til 28 timer i ugen. Det giver en gennemsnitlig skoledag på lidt over fem en halv time. Med længere skoledage kommer børnene til at bruge mindre tid i SFO. I Venstre mener vi, at der skal være sammenhæng mellem pris og service.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle børn vil komme til at gå kortere tid i SFO, uanset om de hentes kl. 14.30, kl. 16.30 eller et helt tredje tidspunkt. Med de længere skoledage vil nogle børn dog fremadrettet kun skulle være en time eller halvanden i SFO om dagen. For disse familier vil en takst på 1.800 kr. for en fuldtidsplads være en meget høj pris i forhold til hvor meget deres børn kommer til at være i SFO’en.

 

Der er i alt 1950 børn i kommunens 20 SFO’er, der dækker 0. til 2. klasse. Der opkræves betaling for 11 måneder om året. Ved at sænke taksten til med 360 kr. i måneden bliver den årlige brugerbetaling 7,7 mio. kr. mindre end i år – hvis der fortsat vil være det samme antal børn i SFO.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

I Venstres budgetforslag for 2014 er der et overskud på 79 mio. kr. i overslagsåret for 2017. Derimod har forligspartierne et underskud på 27 mio. kr. i deres overslag for 2017. Det er derfor muligt at finansiere forslaget indenfor det eksisterende økonomiske råderum.

Jeg ta’r ansvar for børnefamilierne. Stem personligt den 19. november.

Artiklen fortsætter under annoncen