Faldne mindes med kranse og buketter

5. maj 2022 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Torsdag morgen – den 5. maj – som er dagen, hvor befrielsen markeres, tog sognepræst Lars Astman Smedemark imod Hjemmeværnet og andre kirkegængere ved Christianskirken klokken 08.

Indenfor lå en række med kranse og buketter, som efter gudstjenesten skulle bæres ud og lægges ved gravstederne til ære for dem, der mistede livet i deres modstand mod den tyske besættelsesmagt.

Fra Sønderborg Kommune blev der lagt en krans af viceborgmester Stephan Kleinschmidt, Erling Lundsgaard lagde en krans fra Folk & Sikkerhed og desuden blev der lagt buketter og kranse fra Hjemmeværnet og garderforeningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ove Petersen havde taget turen fra Herning for at lægge en buket til ære for sin far, der var grænsegendarm.

Efter kransene var lagt, blev fanerne pakket sammen  og Hjemmeværnet med flere kørte til den gamle skydebane og flere andre steder, hvor der også skulle lægges kranse.

Du kan SE BILLEDER HER.

20. maj 2024 Frivillige, Sønderborg

SINDs Folkekøkken har sat dato på åbningen

20. maj 2024 Frivillige

Torsdag den 30. maj åbnes døren til SINDs Folkekøkken i Frivillighedens Hus – og der bydes på en måltid mad til bare 20 kroner for voksne og ti kroner for børn. Det fortæller Claus og Knud fra styregruppen. Aftenens menu er: Flæskesteg med hvide hartofler og brun sovs. Hertil er der rødkål og bønner. ”Formålet […]

Læs mere...