STARK klæder håndværkerne på så de er klar til den grønne omstilling

8. maj 2022 Erhverv Skrevet af: Redaktion

Onsdag den 18. maj fra klokken 16 har STARK i Sønderborg besøg af leverandører og samarbejdspartnere, som vil fortælle håndværkere om det seneste nye indenfor bæredygtighed.

Vi hjælper virksomheder med at blive klædt på til den grønne omstilling, fortæller STARK.

Frøslev Træ, der sammen med andre danske leverandører af træ og træbaserede løsninger til byggeriet danner vi nu fælles front i kampen for at fremme det bæredygtige og klimavenlige byggeri.

Frøslev Træ er med i den nye forening, Træ i Byggeriet, hvor agendaen er helt klar: Vi vil forklare danskerne, at en øget anvendelse af træ er afgørende for at nå de globale klimamål med hensyn til CO2-udledning.

Artiklen fortsætter under annoncen

For Frøslev Træ er det vigtigt, at de kan spore træet, så de er sikre på at både den miljømæssige- og den sociale bæredygtighed ikke tilsidesættes

Der er også et oplæg fra Nviro CBI Papiruld i Herning, hvor man mærker en stigende interesse for træbaserede isoleringsmaterialer i byggebranchen. Efterspørgslen skyldes blandt andet et accelererende fokus på at reducere CO₂-udledningen i byggeriet samt de kraftigt stigende energipriser, som papirbaseret isolering i vid udstrækning ikke bliver berørt af på samme måde som andre isoleringsmaterialer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Træbaserede isoleringsmaterialer bidrager positivt til byggeriets CO₂-fodaftryk, fordi de gennem livsforløbet lagrer større mængder CO₂, end der udledes i produktionen. Samtidigt er træfiberprodukterne arbejdsmiljømæssigt behagelige at arbejde med, hvilket også vægter højt ude på byggepladserne.

Der er også besøg af K. Nordstrøm fra Sønderborg, som tegner og rådgiver til private haver og yder professionel rådgivning for erhvervskunder inden for grønne projekter og biodiversitet kommer også og fortæller, hvad de kan hjælpe med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kan for eksempel være loungeområdet foran en café, der trænger til nogle nye møbler og en grøn indramning, for at tiltrække gæsterne. Det kan også være præsentationen af en virksomhed – hvad møder kunderne udenfor, allerede før de træder ind i virksomheden?

Måske trænger du til nye øjne på det, så dit udeområde passer til netop din virksomhedsfortælling.

Desuden er der også et oplæg fra Stark og det er med Kent Fonseca, som er GENTRÆ-ambassadør og logistikchef i STARK København og brænder for bæredygtighed og især for GENTRÆ.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kent Fonseca er trælast-uddannet, har 25 års brancheerfaring og har siddet med både salgs- og logistiksiden i STARK.  Bæredygtighed har altid været meget vigtigt for Kent Fonseca – både i sit arbejde og privat kalder han sig selv for klimakriger, og synes bæredygtighed er en af de vigtigste agendaer.

Håndværkerne skal tilmelde sig senest torsdag.