Sønderborg Varme vil også forsyne Nybøl og Vester Sottrup

Foto: SønderborgNYT
31. august 2022 Erhverv Skrevet af: Redaktion

Hos Sønderborg Varme har man gennem foråret og sommeren undersøgt muligheden for at forbinde Sønderborg og Gråsten med en fjernvarmeledning, og samtidig forsyne beboerne i Nybøl og Vester Sottrup med fjernvarme. På et bestyrelsesmøde den 25. august blev økonomien i projektet forelagt bestyrelsen for Sønderborg Varme, som besluttede at arbejde videre med projektet.

”Vi kan konstatere, at der er god økonomi for både eksisterende og nye kunder i at udvide fjernvarmeforsyning til Nybøl og Vester Sottrup, og derfor har bestyrelsen også sagt ja til at arbejde videre med projektet”, fortæller formand Claus Plum i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Samtidig med at der etableres fjernvarme i Nybøl og Vester Sottrup er det planen at etablere en fjernvarmeledning mellem Sønderborg og Gråsten, så der er rørforbindelse fra Augustenborg i øst over Sønderborg og Dybbøl til Gråsten og Rinkenæs i vest. Det giver os en strategisk fordel ved at kunne bruge vores forskellige anlæg i ét, samlet fjernvarmenet, og gør det lettere at integrere potentielle overskudsvarmekilder i fjernvarmenettet”, siger direktør Erik Wolff.

For at sikre forsyningen af både eksisterende og nye kunder, skal de bestående anlæg suppleres med ny produktionskapacitet fra nye anlæg og/eller overskudsvarme fra industrien.

Artiklen fortsætter under annoncen

Næste skridt er nu at lave et projektforslag, som skal godkendes af Sønderborg Kommune. Parallelt med det, vil man gennem efteråret og vinteren foretage en undersøgelse blandt borgerne i Nybøl og Vester Sottrup, med henblik på at få en tilkendegivelse af, om de er interesseret i at blive tilsluttet fjernvarmen, for det er afgørende for økonomien i projektet, at der er nok der ønsker at gøre brug af muligheden.

Hvis Sønderborg Kommune kan godkende projektet, og der er tilstrækkelig tilslutning blandt borgerne i Nybøl og Vester Sottrup, forventer Sønderborg Varme, at projektering og indkøb kan påbegyndes primo 2023 og selve gravearbejdet, som vil strække sig over flere år, kan starte i slutningen af 2023.

30. april 2024 112, Sønderborg

Ung mand på elløbehjul set med ‘gevær’ på ryggen

30. april 2024 112

En foreløbig ukendt mand har tirsdag eftermiddag givet anledning til utryghed i Sønderborg midtby ved at køre rundt på et sort el-løbehjul medbringende et geværlignende genstand på ryggen. Vedkommende er iført sort bluse m. hvid stribe, sort vest og hvide sko, skriver politiets vagtchef på X. Et vidne fortæller til politiet, at han har stået […]

Læs mere...