Politikerne har ikke besluttet om Skøjtebanen skal sættes op eller ej

14. september 2022 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Gennem de seneste år har der være skøjtebane ved havnen i Sønderborg og den bruger rigtigt meget strøm. Så meget, at der har været tale om at købe en ny.

“Jeg kan ikke sige, at vi ikke får Skøjtebanen op i år. Heller ikke at den kommer op. Ene og alene fordi der ikke er taget stilling endnu”, siger Didde Lauritzen fra Socialdemokratiet, som også er formand for Sundhedsudvalget, som altid har advokeret for Skøjtebanen, som hører under Teknik-, By- og Boligudvalget.

“Vi kommer til at diskutere Skøjtebanen på budgetseminariet og så vil jeg sige, at den er en af de ting, vi kan springe over indtil energipriserne igen kommer ned. For mig giver det mere mening at spare på Skøjtebanen end det gør at spare på kernevelfærden”, siger Didde Lauritzen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den skøjtebane, som kommunen hidtil har stillet op, bruger virkeligt meget strøm og for en rum tid siden blev der talt om, at der skulle findes en ny, så der blev lavet kuldegrader nok til, at der vil være is på banen hele sæsonen.

“Det viste sig, at sådan en skøjtebanen kostede væsentligt flere penge, end der var sat af til den. Og tanken var så, at en ny skøjtebane skulle med i budgetforhandlingerne, Og nu, hvor vi skal spare 70 millioner kroner, så kommer vi ifølge min bedste overbevisning til at udskyde købet af en ny skøjtebane”, siger Didde Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“En skøjtebane er ‘nice to have’ og ikke et ‘need to have’. Så enkelt er det”.

19. maj 2024 112, Sydals

Det er højsæson for have- og naturbrande

19. maj 2024 112

  Efter en lang vinter, hvor frosten har drænet planterne for vand, skal der kun en smule sol til at udtørre naturen og skabe brandfare, oplyser Beredskab Sønderborg. Det er især aske og cigaretskod, afbrænding af haveaffald og brug af ukrudtsbrænder, der er årsag naturbrande. Og mange benytter det gode vejr i Pinsen til grill […]

Læs mere...